Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Gradonačelnica Koprivnice osuđena na uvjetnu kaznu zatvora zbog krivotvorenja putnih naloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak nepravomoćno je osuđena uvjetno na dvije godine zbog prijevare te krivotvorenja službene isprave tj. putnih naloga za prijevoz na sjednice Sabora u Zagreb, tijekom 2012. godine.

Općinski kazneni sud u Zagrebu uvjetno je nepravomoćnom presudom osudio Želježnjak za navedena kaznena djela te odradio da mora platiti i 2000 kuna troškova sudskog postupka. Uvjetna kazna ima poček od dvije godine, a ako bi gradonačelnica počinila novo kazneno djelo, prijeti joj 11 mjeseci zatovra.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

"Za svako kazneno djelo utvrđena joj je kazna zatvora u trajanju od sedam mjeseci, a zatim izrečena jedinstvena kazna zatvora od 11 mjeseci. Nakon toga primijenjena je uvjetna osuda u trajanju od dvije godine. Okrivljena je dužna nadoknaditi trošak postupka u iznosu od 2000 kuna", rekla je za portal ePodravina Saša Lui, glasnogovornika Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

"Naravno da gospođa Želježnjak i ja kao njezin branitelj nismo zadovoljni nepravomoćnom presudom kojom je proglašena krivom zbog čega smo protiv te presude podnijeli zaista opširnu žalbu radi više žalbenih razloga. Žalbom, između ostalog, iznosimo stajalište da sud nije u potpunosti sagledao sve činjenice i okolnosti predmetnog slučaja i da je zbog toga, prema našem mišljenju, došao do pogrešnog zaključka, ali i da je tijekom postupka sud počinio i neke procesne pogreške zbog kojih žalbenom sudu predlažemo ukidanje presude i novo suđenje", komentirao je u pisanoj izjavi odvjetnik gradonačelnice Želježnjak, Krunoslav Kunštić.

Riječ je o "aferi vatrogasci", koja je u javnost izbila još 2013. godine i u kojoj je Želježnjak bila optužena zakorištenje službenog vozila koprivničke Javne vatrogasne postrojbe za besplatan prijevoz od Koprivnice do Zagreba, te tako oštetila državni proračun za 5000 kuna.

Sud je Želježnjak proglasio krivom još 11. prosinca, no presuda je tek danas objavljena u lokalnim medijima, a odvjetnik gradonačelnice 28. siječnja uložio je žalbu na presudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene