Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI BROJ INTERVENCIJA

Opasnost koja vreba iz - dimnjaka: ''Smatra se da je to trošak, a ne razmišlja se o sigurnosti''

Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Učestali požari dimnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Počela je sezona čišćenja dimnjaka, a požari na području Osijeka sve su učestaliji. U samo tjedan dana zabilježeno je više intervencija nego cijelu prošlu sezonu. Zbog nemara ili uštede brojni građani zanemaruju čišćenje, što zna dovesti i do tragičnih situacija.

Samo u posljednjih pet dana osječki vatrogasci imali su sedam intervencija zbog požara dimnjaka.
A dimnjačari ističu da su se požari dogodili kod osoba koje su odbijale dimnjačarske usluge. ''Smatraju da je to trošak koji oni mogu uštedjeti, a ne razmišljaju o sigurnosti sebe i svojih ukućana'', kaže Dejan Lončarić, direktor tvrtke Dimnjak d.o.o.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji

No, ima i savjesnih građana. A kako ne bi došlo do velikog zla, struka upozorava. ''Trebaju redovito servisirati svoja trošila jer trošila se spajaju na dimnjak. Trebaju provjeravat uredan rad tih trošila'', objašnjava dimnjačar Denis Balažić.

A prvi pokazatelji da nešto nije u redu s dimnjakom i da treba pozvati vatrogasce su vrući zidovi i huktanje u dimnjaku.

Dimnjačari ističu i kako je u Hrvatskoj više od 70% dimnjaka neispravno. Iako su stari, Zakon propisuje obavezno čišćenje i kontrolu jednom na godinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene