Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od ekološke bombe

Jesu li Splićani konačno dočekali sanaciju Karepovca ''Uglavnom ne vjerujem da će biti dobro"

Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 2
Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 3 Galerija 1/3 >>
Građani Splita konačno su dočekali sanaciju odlagališta Karepovac koja počinje u srijedu. Svi strojevi već su spremni.

Sanacija odlagališta Karepovac će imati tri faze tijekom kojih će se provesti izmještanje otpada, otplinjavanje i izgradnja sustav kontrole procjednih voda.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Slika nije dostupna Ako ga dobiju Splićani bi mogli biti jako sretni: Sanacija Karepovca prijavljuje se za novac iz EU fondova

Prvi dio sanacije Karepovca je i najteži dio. Ona uključuje i premještanje otpada što bi dodatno moglo podići razinu neugodnih mirisa u Splitu.

"Ljudi se boje da će to biti ekološka katastrofa kada to budu raskopavali. Uglavnom ne vjerujem da će biti dobro", govori Slobodan, Split.

Izvođači radova smiruju napetosti.

"Ne očekujem da će to onečišćenje biti nešto povećano, ali vidjet ćemo kada krenemo", govori Arsen Zoran Tonšić, iz tvrtke G.T. Trade.

"Odloži se nekih 150 tisuća tona godišnje. Naš plan je 5 do 6 tisuća kubika presložiti na dan", govori Mario Mlinar, inženjer gradilišta.

Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV

Sanaciju Karepovca Splićani su tražili godinama. Brojnim prosvjedima zahtjevali su njegovo zatvaranje. Smrad je kažu takav kao da je kanalizacija u kući, posebice navečer.

Da bi se Karepovac konačno i zatvorio, treba izgraditi centar za gospodarenje otpadom u Lećevici. No gradnja još nije niti počela.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene