Građani Splita konačno su dočekali sanaciju odlagališta Karepovac koja počinje u srijedu. Svi strojevi već su spremni.

Galerija


Sanacija odlagališta Karepovac će imati tri faze tijekom kojih će se provesti izmještanje otpada, otplinjavanje i izgradnja sustav kontrole procjednih voda.

Vezani članci Navodni napadač u Splitu Brat ubojice iz Splita potvrdio je da je napadnut: "Mislili su da se osvećuju i da to može išta promijeniti. A ne može" U centru Splita upucana trojica muškaraca - 1 Ozlijeđen brat trostrukog ubojice iz Splita: "Imam neslužbenu informaciju da su ga napale nepoznate osobe"

Prvi dio sanacije Karepovca je i najteži dio. Ona uključuje i premještanje otpada što bi dodatno moglo podići razinu neugodnih mirisa u Splitu.

"Ljudi se boje da će to biti ekološka katastrofa kada to budu raskopavali. Uglavnom ne vjerujem da će biti dobro", govori Slobodan, Split.

Izvođači radova smiruju napetosti.

"Ne očekujem da će to onečišćenje biti nešto povećano, ali vidjet ćemo kada krenemo", govori Arsen Zoran Tonšić, iz tvrtke G.T. Trade.

"Odloži se nekih 150 tisuća tona godišnje. Naš plan je 5 do 6 tisuća kubika presložiti na dan", govori Mario Mlinar, inženjer gradilišta.

Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 2
Počinje sanacija Karepovca (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV

Sanaciju Karepovca Splićani su tražili godinama. Brojnim prosvjedima zahtjevali su njegovo zatvaranje. Smrad je kažu takav kao da je kanalizacija u kući, posebice navečer.

Da bi se Karepovac konačno i zatvorio, treba izgraditi centar za gospodarenje otpadom u Lećevici. No gradnja još nije niti počela.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr