Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nagradna igra Porezne uprave "Traži račune i ulovi kune" i dalje daje odlične rezultate, a građani su u trećem kolu iste poslali čak 3.480.000 računa.


Fiskalizacija je nešto što građani podržavaju u velikoj mjeri, ističu u Poreznoj upravi putem priopćenja u kojem još jednom pozivaju građane da im pomognu u suzbijanju sive ekonomije i onih koji se ne drže pravila.

Vezani članci Cijena karte za zidine (Foto: Dnevnik.hr) Nakon više od dva mjeseca dobili smo odgovor Porezne uprave zašto se milijunska zarada od prodaje karata za dubrovačke zidine ne fiskalizira Računi (Foto: Arhiva/Davor Puklavec/PIXSELL) Obavezan QR kod na računu? "Zar je tako teško shvatiti da se siva zona odrađuje bez ikakve dokumentaicije i bez ikakvog traga?"

"Građani Republike Hrvatske i dalje u velikoj mjeri podupiru fiskalizaciju. U trećem kolu nagradne igre "Traži račune i ulovi kune" Poreznoj upravi poslali su 174 poštanske vreće, koje sadržavaju oko 174 tisuće omotnica s ukupno 3.480.000 računa!

Doda li se tome broju 265 poštanskih vreća pristiglih u prva dva kola, ispada da je Porezna uprava od građana u samo 3 kola zaprimila 439 vreća s omotnicama, s ukupno 8.780.000 računa za provjeru! Dakle pristiglo je 1.9 milijuna računa više nego u dosad najuspješnijoj sezoni nagradne igre "Bez računa se ne računa".

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo građanima na velikom odazivu i podršci u suzbijanju sive ekonomije i nelojalne konkurencije koju Poreznoj upravi pružaju od uvođenja fiskalizacije. Građani su nam važan partner u nadzornim aktivnostima. Uvelike nam pomažu da stanemo na kraj manjem dijelu obveznika koji za svoju korist, ali nažalost i na štetu svih poštenih građana, uporno ne igraju po pravilima.

Kao da ne žele shvatiti prednosti koje prilikom nadzora pruža kompleksan sustav fiskalizacije. Nadograđuje se skoro svaki dan te bilježi i najmanju pogrešku, odnosno pokušaj prijevare. Stoga nije pitanje hoće li Porezna uprava nekorektnim obveznicima stati na kraj, već kada će doći vrijeme za nadzor njihovih poslovnih aktivnosti.

Pozivamo građane da nam i dalje šalju račune koje zaprime prilikom svake kupnje gotovinom i prijave uočene nepravilnosti putem besplatnog broja telefona 0800 - 1001, servisa "Pišite nam" ili dolaskom u lokalnu Poreznu upravu", piše u priopćenju Porezne uprave.