Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada smanjila trošarine

Novi udar na džepove vozača: Pogledajte nove cijene goriva na benzinskim crpkama

Smanjenjem trošarina i fiksiranjem marži Vlada je regulirala cijenu goriva. Pred benzinskim crpkama u ponedjeljak navečer nastali su redovi zbog novog poskupljenja, a čitatelji su javili da je na nekim crpkama nestalo goriva.

Od ponoći je značajno poskupjelo gorivo. Eurosuper 95 sada košta 12,18 kuna po litri, a Eurosuper 100 građani će morati izdvojiti 13,11 kuna.

I dizel ima novu cijenu od 12,51 kunu po litri za obični i 13,56 kuna za Class Plus.

Umjesto zamrzavanja cijena, što je dosad bio slučaj, Vlada se ovoga puta odlučila za fiksiranje marže i smanjenje trošarina. 

Zbog novih, većih cijena goriva u ponedjeljak su bili dugi redovi i kolone automobila pred benzinskim crpkama. Na nekim benzinskim crpkama, javili su čitatelji iz Šibenika, Zadra i Koprivnice, nestalo je goriva.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Napad na Ukrajinu Zelenski zatražio pomoć američkih Židova: ''Ovo je čisto nacističko ponašanje. Svi ti milijuni bit će istrijebljeni"

Pročitajte i ovo Obiteljska liječnica - 2 Muke po zdravstvu Ako se nešto ne promijeni, ostajemo bez polovice obiteljskih liječnika: ''Čak 33 posto ih je starijih od 60 godina''

Usporedimo li cijene koje su bile na snazi do ponedjeljka, prosječan spremnik od 50 litara benzina je skuplji za 41 kunu, a dizela za 62 kune.

U Dnevniku Nove TV je gostovao ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, koji je na pitanje što će se dogoditi ako cijene goriva nastave rasti odgovorio da će Vlada reagirati pravovremeno. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene