U utorak se u centru Đakova srušilo visoko stablo iz obližnjeg parka. Građani su bijesni jer novo stablo može, kako kažu, pasti i ozlijediti nekoga već sutra.

Galerija Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 7 Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 6 Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 5 +4 Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 4

Nesvakidašnji prizor u centru Đakova - stablo koje se iz Strossmayerovog parka srušilo preko ceste u samom centru grada, razbjesnio je Đakovčane.

Vezani članci Oblačno vrijeme, ilustracija Zbog nevremena dio Đakova i okolna naselja ostali bez struje Selo u Slavoniji, ilustracija Jeste li znali da Hrvatska ima tri korona-free sela? "Tko se hoće izolirati, neka dođe k nama"

Kako kažu, radi se o frekventnoj cesti, u blizini je Dom zdravlja, đakovačka katedrala, a parkom šetaju ljudi i u njemu se igraju djeca.

Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 7 Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 5 Foto: Facebook

Stablo je palo preko ceste i na terasu obližnjeg restorana. Samo pukom srećom nitko nije nastradao.

Na ulasku u Strossmayerov park postavljena je tabla s upozorenjem - svatko u njega ulazi na vlastitu odgovornost. Radnici tvrtke Univerzal, tvrtke koja brine o parku, svakodnevno rade u njemu.

Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 7 Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) Foto: Facebook

No, problem su stara u trula stabla koja prijete svemu u okolici. Neslužbeno doznajemo da ih ima čak 90.

Stabla su za rušenje, no nema ih tko srušiti. Stoje i ugrožavaju prolaznike parkom, ali i okolnim cestama.

Đakovački vezovi, poznata manifestacija, trebala bi se održati kroz mjesec i pol dana, upravo u Strossmayerovom parku.

Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 7 Srušeno stablo u centru Đakova (Foto: Facebook) - 1 Foto: Facebook

Društvenim mrežama proširile su se fotografije srušenog stabla, a Đakovčani krivca traže u tvrtki Univerzal i gradskoj vlasti.

O ovom problemu smo poslali upit tvrtki Univerzal, njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro" Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vedran Sabljak (Foto: Dnevnik.hr) +1 Edi Kučan (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju