Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOPIS ŠKOLAMA

Grad Zagreb želi u osnovne škole uvesti uniforme za učenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka bi škola, piše u dopisu, mogla samostalno dizajnirati odoru, a sredstva za njihovu izradu i nabavu osigurala bi se u proračunu Grada Zagreba.

Gradski Ured za obrazovanje, kulturu i sport uputio je ravnateljima zagrebačkih osnovnih škola dopis u kojemu ih obavještava o tome da pokreću inicijativu za uvođenje školskog kodeksa odijevanja, tj. školske odore za učenike, "...a kojom bismo omogućili školama da održe status institucije u kojoj se dijete osjeća prihvaćeno, bez obzira na socijalnu sredinu iz koje dolazi, rasterećeno brige o socijalnim razlikama među vršnjacima (...)".

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Nadalje, ističe se kako "inicijativom o uvođenju školske odore u osnovne škole grada Zagreba želimo pomoći i roditeljima u njihovim nastojanjima da, kupovanjem skupe i markirane odjeće i obuće ili ostalih predmeta koj ističu vidljive socijalne razlike među djecom, zaštite svoju djecu od svih oblika zlouporabe, nasilja, diskriminacije, zlostavljanja ili zanemarivanja od strane vršnjaka".

Jeste li za uvođenje uniformi za učenike u osnovne škole?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Svaka bi škola, piše u dopisu, mogla samostalno dizajnirati odoru, a sredstva za njihovu izradu i nabavu osigurala bi se u proračunu Grada Zagreba. Školska bi odora, navodi se nadalje, trebala biti jednostavna, udobna za nošenje, prilagođena godišnjem dobu (majica, košulja) i njome bi se trebalo istaknuti pripadanje određenom razrednom odjelu ili školi u cjelini. Obrazac s prijedlozima škole bi trebale dostaviti najkasnije do 15. veljače 2017. godine.

Dosad su školske uniforme već uvele neke škole u Hrvatskoj, primjerice u Šibeniku te u Svetom Lovreču kod Poreča.

Cjeloviti dopis gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport možete pročitati u nastavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene