Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrtići na udaru

Izostanak djece iz vrtića roditelji će morati plaćati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji i voditelji vrtića su zabrinuti jer bi ovo bio novi udarac na njihov džep.

Grad Zagreb predložio je novi način sufinanciranja privatnih i vjerskih vrtića po kojem će Grad djeci plaćati samo vrijeme provedeno u vrtiću, a sufinanciranje će odbiti za dane kada su djeca izostala iz vrtića, donosi Večernji list.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!"

'Uvjeti rada u zagrebačkim vrtićima ispod standarda 21. stoljeća'

'Najmanji iznos koji Grad sufinancira je 1300 kuna, a to je za roditelje koji imaju mjesečne prihode veće od 4500 kuna. Najveći iznos, onaj od 1750 kuna, daje se obiteljima u čijem kućanstvu su prihodi manji od 2500 kuna po članu. Izostane li dijete, primjerice, deset dana u jednom mjesecu, Grad će vrtiću dati tisuću kuna manje. A tih tisuću kuna morat će nadoplatiti roditelji', objašnjavaju vlasnici privatnih vrtića koji se nadaju kako se prijedlog, koji je prihvaćen u Skupštini, ipak neće izglasati.

Roditeljima i voditeljima vrtića nije jasno zašto se sustav sufinanciranja sada mijenja, jer je do sada dobro funkcionirao, te zašto su ovim prijedlogom obuhvaćeni samo privatni vrtići.

Roditelji su zabrinuti i kako će takve stvari funkcionirati preko ljeta kada je sezona godišnjih odmora, jer će roditelji pored troškova odlaska na more morati platiti i vrijeme koje njihova djeca ne provode u vrtiću.

Ovaj prijedlog čeka još jedno čitanje, a zatim ide izglasavanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene