Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji i voditelji vrtića su zabrinuti jer bi ovo bio novi udarac na njihov džep.


Grad Zagreb predložio je novi način sufinanciranja privatnih i vjerskih vrtića po kojem će Grad djeci plaćati samo vrijeme provedeno u vrtiću, a sufinanciranje će odbiti za dane kada su djeca izostala iz vrtića, donosi Večernji list.

'Uvjeti rada u zagrebačkim vrtićima ispod standarda 21. stoljeća'

Vezani članci Vrtić Nakon pobune roditelja čija djeca idu u privatne vrtiće oglasio se i Grad: "Možda nije dovoljno onima koji su osnivajući privatne vrtiće htjeli ostvariti ekstra profit" Slika nije dostupna Roditelji protiv Grada: Djeca iz privatnih vrtića bit će diskriminirana

'Najmanji iznos koji Grad sufinancira je 1300 kuna, a to je za roditelje koji imaju mjesečne prihode veće od 4500 kuna. Najveći iznos, onaj od 1750 kuna, daje se obiteljima u čijem kućanstvu su prihodi manji od 2500 kuna po članu. Izostane li dijete, primjerice, deset dana u jednom mjesecu, Grad će vrtiću dati tisuću kuna manje. A tih tisuću kuna morat će nadoplatiti roditelji', objašnjavaju vlasnici privatnih vrtića koji se nadaju kako se prijedlog, koji je prihvaćen u Skupštini, ipak neće izglasati.

Roditeljima i voditeljima vrtića nije jasno zašto se sustav sufinanciranja sada mijenja, jer je do sada dobro funkcionirao, te zašto su ovim prijedlogom obuhvaćeni samo privatni vrtići.

Roditelji su zabrinuti i kako će takve stvari funkcionirati preko ljeta kada je sezona godišnjih odmora, jer će roditelji pored troškova odlaska na more morati platiti i vrijeme koje njihova djeca ne provode u vrtiću.

Ovaj prijedlog čeka još jedno čitanje, a zatim ide izglasavanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook