Grad Zagreb oblijepljen je neobičnim osmrtnicama. Autor je obavijestio kako je preminula Republika Hrvatska i pozvao na prosvjed na Markovu trgu 1. 12. u 10 sati.

Galerija


Autor osmrtnica kojima je oblijepljen grad obavještava građane ''kojima je još stalo'' da je u 27. godini života preminula Republika Hrvatska. Kao datum smrti naveden je 1. siječnja 2018., a posljednji ispraćaj 1. 12. u 10 sati na Markovu trgu.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija upozorava: Prelazite li granicu na ovo svakako morate paziti Slika nije dostupna GDJE SMO SE I ZA ŠTO ZADUŽILI? Pogledajte koliko milijardi kuna Hrvatska mora dati za stare kredite

Na vrhu osmrtnice citirane su navodne posljednje riječi Slobodana Praljka, po kojima je on kazao: ''Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikada!'', no za to nema nikakve potvrde.

Cijeli tekst osmrtnice glasi: ''U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i državljanima, kojima je još stalo: tužnu vijest da je u 27. godini života nakon duge i teške borbe protiv lopovluka, korupcije, uhljeba te radi neizlječive bolesti karcinoma društva ('pohlepnih političara'), izdahnula naša draga, majka, baka, domovina Republika Hrvatska (30.5.1990. do 01.1.2018.) Posljednji ispraćaj će se održati na Trgu svetog Marka, Zagreb 01.12.2017. u 10 sati.

Ožalošćeni: većina hrvatskog naroda, radnici, studenti, mladi, njihovi roditelji, bake i djedovi. Oni koji ne mogu donijeti vijenac i svijeću za poginule koji su dali život za domovinu zapitajte se što ste radili 1.12.2017. dok se još nešto moglo poduzeti, ''uručiti otkaz ugovora o radu saborskim zastupnicima'' javnim suđenjem saborskim zastupnicima i političarima za 27 godina pljačke, silovanja, kršenja ustavnih i međunarodnih zakona, veleizdaje naroda i nacionalnih interesa te uvođenje direktne demokracije! Počivala u ropotarnici povijesti!''