Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačko-hrvatski gospodarski forum

Grabar-Kitarović zvonom označila početak radnog dana na Frankfurtskoj burzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak ujutro zvonjenjem starim burzovnim zvonom simbolično je označila početak radnog dana na Frankfurtskoj burzi te je izrazila zadovoljstvo time što može podržati !Hrvatski gospodarski dan" upriličen povodom predsjedanja Hrvatske EU-om.

"Veselim se poslovnom danu koji stoji pred nama. Došla sam u Frankfurt kako bih podržala ovaj događaj. Nadam se da će moj današnji posjet pridonijeti daljnjem poboljšanju gospodarskih odnosa Njemačke i Hrvatske", rekla je Grabar-Kitarović uoči svečanog obilježavanja početka rada Frankfurtske burze vrijednosnim papirima.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Ona je u Frankfurtu otvorila Njemačko-hrvatski gospodarski forum, organiziran u okviru manifestacije "Hrvatski gospodarski dan" povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

Hrvatska je predsjednica tom prilikom istaknula i odlične njemačko-hrvatske gospodarske odnose.

"Moja nazočnost također potvrđuje i izvanredne njemačko-hrvatske odnose, posebice na polju gospodarstva. Njemačka je najveći trgovinski partner Hrvatske i drugo po redu izvozno odredište za hrvatsku privredu, a njemački građani predstavljaju najveću grupu turista koji posjećuju Hrvatsku", rekla je Grabar Kitarović u Frankfurtu.

Ona je istaknula da se današnji Njemačko-hrvatski gospodarski forum održava u duhu posjeta njemačkog ministra gospodarstva Petera Altmeiera Hrvatskoj tijekom kojeg su udareni temelji za produbljivanje suradnje, posebice na polju energetike i digitalnog razvoja.

"Naš je cilj povećanje njemačkih investicija u hrvatsko gospodarstvo koje je u porastu", rekla je hrvatska predsjednica te tom prilikom ukazala na "razvijenu mrežu autocesta" u Hrvatskoj i činjenicu da se u Hrvatskoj proizvodi "najbrži električni automobil u Europi".

Na kraju obraćanja na Frankfurtskoj burzi hrvatska je predsjednica izjavila da na polju gospodarstva u Hrvatskoj "još mnogo toga treba učiniti".

Svoj boravak u regiji Rajna/Majna, Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja sudjelovanjem na Njemačko-hrvatskom gospodarskom forumu. Hrvatska predsjednica poslijepodne bi trebala u Mainzu uručiti odlikovanja i povelje hrvatskim udrugama.

Grabar-Kitarović u Frankfurtu je također trebala održati radni sastanak s predsjednikom vlade savezne države Hessen Volkerom Bouffierom, ali je taj susret otkazan.

U delegaciji s predsjednicom RH nalaze se i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman te guverner Narodne banke Hrvatske Boris Vujčić, kao i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene