Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj u Francuskoj

Grabar-Kitarović izrazila sućut francuskom predsjedniku u povodu napada u Nici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je izraze sućuti predsjedniku Francuske Françoisu Hollandeu povodom terorističkog napada u Nici u kojem je ubijeno najmanje 84 ljudi.

"Duboko me potresla vijest o okrutnom terorističkom napadu u Nici i tragičnom gubitku velikog broja nevinih života. Molim Vas primite, u ime građana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze duboke i iskrene sućuti", kazala je predsjednica države u poruci svom francuskom kolegi.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Prema njezinim riječima, Hrvatska najoštrije osuđuje ovaj brutalni čin nepojmljivog nasilja nad nevinim ljudima na dan kada se slave temeljna načela Francuske Republike, sloboda, jednakost i bratstvo, koja su i dalje okosnicom čvrstih demokratskih vrijednosti naših današnjih društava.

"Osjećamo duboku solidarnosti s francuskim narodom koji se suočava s prijetnjom terorizma i u ovim teškim trenutcima izražavamo iskrenu sućut obiteljima stradalih i cijelom francuskom narodu te želimo brz oporavak ozlijeđenima. Ostajemo odlučni i ujedinjeni u zajedničkoj borbi protiv terorizma", stoji u sućuti predsjednice Grabar-Kitarović. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene