Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvenim mrežama opet je počeo cirkulirati video u kojem ministar kulture Zlatko Hasanbegović drži govor na dženazi Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a.


Pogreb Mirsada Bakšića bio je ne tako davno, u kolovozu 2012. godine. Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović i tada je pokazao koliko mu je Jugoslavija bila mrska te da žali što Hrvatska u Drugom svjetskom ratu nije dobila svoju državu. Poraz NDH 1945. godine nazvao je najvećom nacionalnom tragedijom.

'Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine. Za njegov poratni naraštaj, ulazak u javni život značio je odabir između priklanjanja jugokomunizmu i njegovim lažnim protuhrvatskim i protuislamskim vrjednotama, ulaskom u krug privilegirane kaste, ili s druge strane, ostajanja svojim, ali izvan kaste jugokomunističkih pomazanika', kazao je na dženazi Zlatko Hasanbegović.

Ni danas ministar kulture, koji je nakon imenovanja na dužnost prozivan zbog HOS-ove kape i govora na Bleiburgu, ne vidi ništa sporno u svojim tadašnjim stavovima i čak se ni ne pokušava braniti.

'Pogreb je bio javan, govor također. Ne vidim što je tu zanimljivo', komentirao je Hasanbegović za Dnevnik.hr.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministar Hasanbegović na sinodi Srpske pravoslavne crkve kao izaslanik predsjednice Slika nije dostupna 'O ministru Hasanbegoviću još se nije sve otkrilo'

No, mnogima je ministrova prošlost očito itekako zanimljiva, a ne treba sumnjati da će po njoj i dalje kopati.
 

 
Hasanbegovićev govor na pogrebu Mirsada Bakšića, 2012

Veličanje fašističke Nezavisne države Hrvatske i žaljenje za njenim porazom 1945. nije tek mladenački hir Zlatka Hasanbegovića.Ovako je govorio 2012. na pogrebu Mirsada Bakšića:“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine. Za njegov poratni naraštaj, ulazak u javni život značio je odabir između priklanjanja jugokomunizmu i njegovim lažnim protuhrvatskim i protuislamskim vrjednotama, ulaskom u krug privilegirane kaste, ili s druge strane, ostajanja svojim, ali izvan kaste jugokomunističkih pomazanika.”

Posted by Hrvatska sramota u Ministarstvu kulture on Monday, February 22, 2016

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju