Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kehoe nije u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški sud je danas zaključio da američki odvjetnik Gregory Kehoe, koji brani generala Antu Gotovinu, nije u sukobu interesa zato što je prije toga radio kao haški tužitelj.

Obrane generala Ivana Čermaka i Mladena Markača u travnju su zajedno prijavile predraspravnom vijeću i Tajništvu Haškog suda Gregorija Kehoea zbog sukoba interesa. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Previsoki troškovi obrane Praljak će se žaliti na odluku Suda Slika nije dostupna Kao u noćnoj mori... Iz sudnice su izlazili u potpunom šoku

Prema njima Kehoe je za mandata u tužiteljstvu od 1995.-1999. radio i na predmetu Oluja te stoga ne može biti branitelj u istom predmetu.

Predraspravno vijeće je zaključilo da je točno da je Kehoe u tom razdoblju radio u tužiteljstvu ali nije, kako je to tvrdila Čermakova i Markačeva obrana, sudjelovao u izradi tužiteljske i istražne strategije u predmetu Oluja i nije bio zadužen za nadzor istrage zločina počinjenih u vrijeme Oluje te se stoga može zaključiti da Kehoe nije u tome sudjelovao "osobno ili u značajnoj mjeri".

Vijeće je zaključilo i da ga rad u tužiteljstvu ne stavlja u
povoljniji položaj u odnosu na druge strane u predmetu "Gotovina, Čermka i Markač".

General Gotovina optužen je zaedno s generalima Čermakom i Markačem za zločine počinjene tijekom Oluje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene