Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao u noćnoj mori...

Iz sudnice su izlazili u potpunom šoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj, prijatelji, odvjetnici,... Svi koji su bili u haškoj sudnici na izricanju presude hrvatskim generalima, iz sudnice su izlazili u šoku, kao da im nije jasno što se tamo upravo dogodilo.

Mirjana Markač s nevjericom je dočekala presudu svojem suprugu. Razočarana je, u šoku i bez komentara. Ostaje u Haagu do idućeg tjedna. U sudnici nije skrivala suze.

Bez komentara bili su i ostali prijatelji koji su presudu gledali s galerije. Fra Ivica koji se još jučer nadao najboljem uskoro će u posjetu generalima. 'Nastavimo moliti, to mi je jedina poruka', kazao je fra Ivica

Pročitajte i ovo Denis Lingart osuđen na 13 godina zatvora Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na električnom romobilu: Pištoljem prijeto djelatnicima Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji"

>> VIDEO: 'Evo vam hrvatski narode, Bog nas može samo spasiti'

Odvjetnici generala Gotovine nisu krili nezadovoljstvo. Žalit će se na odluku koja je kažu, suprotna sa zakonom. Poručuju kako je nevjerojatno da je sudsko vijeće zanemarilo sve dokaze koje su iznijeli pred sudom. 'Svi smo razočarani. Svi smo mi vjerovali, kako smo vam rekli i ranije, da ćemo danas voditi generala kući. Bili smo bili uvjereni da smo u obrani dokazali njegovu nevinost', kazao je odvjetnik Greg Kehoe.

Presudom je, smatra Luka MIšetić, poslana politička poruka Hrvatskoj. 'Bio sam naivan kada sam mislio da će sudac Orie na temelju dokaza i prava donositi odluku. I stojim iza te izjave', kazao je Mišetić.

Razočaran je i odvjetnički tim generala Mladena Markača. 'Sama kazna je na njega djelovala teško. Prva mu je reakcija bila: Pa sve su nas osudili!', kazao je Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.

Britanski odvjetnik oslobođenog generala Čermaka prenio je prve generalove reakcije. 'Markač mi je rekao 'Hvala' na engleskom i nasmješio se', kazao je Kay te dodao: 'Rukovao sam se s generalom Gotovinom i izrazio mu svoje suosjećanje. On je rekao: Ne brini se, ja sam jak'. Kay je uvjeren kako su generali Markač i Gotovina u dobrim odvjetničkim rukama i želi im sreću u žalbenom postupku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene