Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godinu i pol

Gotov dokazni potupak na suđenjima za 'garažu' i 'selotejp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu i pol od prvog ročišta danas je na zagrebačkom Županijskom sudu dovršen dokazni postupak na suđenju Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991.

Predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović pozvao je tužiteljstvo i obranu da se pripreme za završne riječi, s kojima će se krenuti na sljedećoj raspravi zakazanoj za 16. travnja.Stoga se očekuje da bi nepravomoćna prvostupanjska presuda protiv prvog političara optuženog za ratni zločin i njegovih petero suoptuženika mogla biti objavljena početkom svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu' Slika nije dostupna Žalba na 82 stranice Glavaš iz BiH poslao žalbu na presudu za 'selotejp' i 'garažu'

>> Slučaj "garaža": Svjedok tužiteljstva tvrdi da se ne sjeća ubojstva Čedomira Vučkovića

Suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' prvi je put počelo sredinom listopada 2007. a zbog preduge stanke između dviju rasprava početkom studenoga 2008. krenulo je iznova. U međuvremenu je došlo i do manje izmjene optužnice kojom se Glavaš i ostali terete za egzekucije srpskih civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene