Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlahušić za Novu tv:

''Povratak vrijedne imovine je posao zbog čega treba napraviti neki prekršaj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je još uvijek atualni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Proračun nije izglasan, izvjesno je kako će povjerenik stići u Grad, tu je i zabrana kandidiranja u svibnju... Kakva je Vaša politička budućnost nakon svega ovoga?

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Slika nije dostupna Čega ga prvo ročište za Revelin Vlahušić: Zabranit će mi da se bavim politikom, ionako imam političkih procesa k'o u priči

"Pa gradonačelnik Dubrovnika peti, šesti i sedmi mandat. Dok Dubrovčani žele i dok me zdravlje drži. Tri puta sam pobijedio HDZ kao gradonačelnik, ali prije toga i u tri mandata smo pobijedili HDZ na županijskoj razini. Prema tome, u šest izbornih ciklusa - tri županijska i tri gradska. Pobijeđujemo HDZ redovito i HDZ se brani na način koji razumijem".

Činjenica je da imate pravomoćnu presudu za zlouporabu položaja i ovlasti, čeka se i prvo ročište za Revelin, nepravilnosti oko Lazareta, spomenuli smo već zabranu kandidiranja... Jeste li pomišljali ipak da nakon svega ovoga sami date ostavku?

"Nikada, to su najbolji projekti koji su u Dubrovniku napravljeni u zadnjih 20 godina. Dubrovačke zidine koje se vraćaju građanima Dubrovnika, centar Revelin, jedan od 50 najboljih klubova Lazareti... To su projekti koji su osmišljeni i nastali u vrijeme moga mandata. Netko može dići prijavu i zbog Robin Hooda i Star Warsa, ali to su projekti koji Dubrovniku donose i novac i prekrasnu promociju i u gradu i u svijetu".

Ali zar je Vama normalno da netko s pravomoćnom presudom obnaša političku dužnost? Presudom koja se ipak tiče zlouporabe položaja i ovlasti?

"Moja presuda je jedina u zemlji, jedina optužnica koju je USKOK podignuo zbog nematerijalne štete i u kojoj je moj politički oponent Pero Vićan šutio, a moj glavni politički protivnik lažno svjedočio".

Dakle sumnjate u pravosuđe RH?

"Ne, ja sam apsolutno napravio prekršaj. To je prekršaj, ne materijalna šteta i sudovi su napravili svoj posao u redu. Ali to donosi Dubrovniku 50 milijuna kuna godišnje, postupak koji sam ja vodio. Unutar toga sam napravio jedan prekršaj. To nije nikakva zlouporaba položaja i ovlasti. Dapače, moja zlouporaba položaja i ovlasti donosi građanima Dubrovnika u zadnjih 6 godina više od 200 milijuna kuna gotovine u proračun grada".

Ali svi bi onda tako mogli raditi i na neki način se izvlačiti. Postoji ipak nekakav moral u politici.

"Postoji zakon i ovo je izuzetno moralno. Ja mogu gledati u kameru i reći građanima Dubrovnika da je to jedan od najboljih, najčistijih poslova koje treba završiti. Zidine treba vratiti Gradu, a ne da privatna udruga upravlja sa 110 milijuna kuna. Povratak javnog vlasništva, najvrijednije imovine je posao zbog čega treba i napraviti neki prekršaj da se vrati Dubrovniku. A vratit će se". 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene