Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gošća Dnevnika Nove TV bila je Jasmina Jovev koja je iznijela teške optužbe protiv županice Marine Lovrić Merzel.


Bivša šefica kabineta županice sisačko-moslavačke županije iznijela je teške optužbe protiv županice Marine Lovrić Merzel.

Vezani članci Slika nije dostupna SDP: Zanima nas što će USKOK reći o optužbama protiv Merzel Slika nije dostupna Jasmina Jovev: Po nalogu županice Merzel lažirala sam račune!

Merzel odgovara na TEŠKE optužbe: 'Ovo je DNO DNA, primitivno i jadno!'

SDP: Zanima nas što će USKOK reći o optužbama protiv Merzel

Je li županica tražila da falsificirate račune?

To je potpuno točno. Podnijela sam niz dokaza za to. Račune koje nikada nije napravila županija, neki njezin dužnosnik, protokol ili nešto slično, tražilo se da se povedu kao županijski računi i plate. Imam informacije da je riječ o privatnim stranačkim računima.

I vi ste to napravili?

Tako je.

Jeste li svjesni da ste izvršavajući tu zapovijed županice prekršili zakon i počinili kazneno djelo?

Potpuno sam svjesna, ali sam imala jedan jednostavan problem. Našla sam se pred zidom. U trenutku kada ste dali otkaz na drugom radnom mjestu i radite ovdje, to vam je izvor prihoda za vašu obitelj, mogli ste što učiniti? Dati otkaz i ostati bez prihoda, nastaviti raditi bespogovorno i zapravo kršiti i dalje zakon na taj način, što za mene uopće nije bila opcija i treće, ono što je meni jedino preostalo, i što sam odlučila napraviti je da prikupim dovoljno dokaza i to predam nadležnim institucijama.

Kako se sada osjećate kada ste izašli u javnost, vidjeli ste reakciju županice?

Ja sam takvu reakciju očekivala. Drago mi je da sam to učinila kao i prije godinu dana kada sam o tome obavijestila i USKOK i sva nadležna tijela. Smatram da sam učinila ono što je bila moja dužnost. 

Obavijestili ste i SDP, stranku gospode Lovrić. Razgovarali ste s ministrom, s kojim ministrom. Što ste mu rekli i kakva je bila njegova reakcija? 

Kako sam razgovarala s ministrom neslužbeno, ne želim otkrivati njegovo ime. On me primio, dugo smo razgovarali i moram reci da je njegova reakcija bila dobra utoliko što je rekao da učinim po zakonu i po savijesti i tu doista nemam što prigovoriti. Podržao me u svim mojim nastojanjima da to rasvijetle tijela koja to moraju i učiniti.

Godinu dana traje afera. Jesu li vas zvali iz USKOK-a?

Ja sam USKOK-u dala svoju izjavu i tamo. Izjavu sam dala i u županijskom DORH-u. I od tada nemam nekih naročitih informacija, što se događa s mojom prijavom. Napominjem da nisam dignula kaznenu prijavu. Nisam ni policija, ni istražitelj. Smatram da je to njihov posao. Ja sam im dala informacije, dokumente i rekla da ću svjedočiti. Dala sam im imena, podatke, mjesta, sve što sam znala o tome.

Županica Lovrić Merzel najavljuje tužbu protiv Vas. Bojite li se?

Ne, ja se tužbi doista veselim. Ja ću onda imati priliku da kažem i puno više nego što sam danas rekla, jer ne radi se ovdje samo o jednom ili dva slučaja. Ja sam predala na desetke ovakvih inkriminirajućih slučajeva s dokazima i svime što sam rekla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju