Donošenje lex Agrokora proglašeno je gospodarskim događajem godine prema izboru stručnog žirija, dok je odobrenje EU sredstava za Pelješki most odnijelo nagradu čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Galerija


Lex Agrokor iza sebe je tako ostavio pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje EU sredstava za Pelješki most i rezultate turističke sezone.

Vezani članci Plenković o Festivalu slobode Plenković o prosvjedu antimaskera: "Nema razloga za naricanjem. Ta patetika oko slobode meni djeluje neozbiljno" Andrej Plenković Plenković: "Omogućit ćemo i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje da se cijepe. Hrvati iz BiH mogu doći i cijepiti se besplatno"

U sklopu projekta Poslovni uzlet proglašeni su i najbolji mali i srednji poduzetnici u 2017. godini. Prema odluci stručnog žirija sastavljenog od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo, kao i predstavnika stručne i znanstvene javnosti, gospodarstvenikom godine proglašen je Mate Rimac.

U ime Vlade nagradu je preuzela potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, gospodarski je događaj godine odobrenje EU sredstava za Pelješki most.

Čitatelji Večernjeg lista za gospodarstvenika godine imenovali su Željka Kukurina iz Valamar Riviere gospodarstvenikom godine. Uz dodjelu titula za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine, danas su proglašeni najbolji mali i srednji poduzetnici u sklopu projekta Poslovni uzlet 2017.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. Tvrtka B.T.C. d.o.o. proglašena je najboljom u kategoriji Uzlet izvoza, dok je AGENCIJA ZA RAD d.o.o. proglašena najboljom u kategoriji Uzlet prihoda. Tvrtka POTESTAS d.o.o. odnijela je pobjedu u kategoriji Uzlet dobiti, a tvrtka pod nazivom TOČKA NA KRAJU D.O.O. za kategoriju Uzlet zaposlenosti. Posljednja nagrađena tvrtka je METIS D.D. koja je proglašena je najboljom u kategoriji Uzlet investicija.

Dodjeli nagrada prisustvovao je i premijer Andrej Plenković, koji je poručio kako je 2017. bila jedna od najizazovnijih godina od osamostaljenja te najavio donošenje paketa mjera za povećanje minimalne plaće.