Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prema izboru stručnog žirija

Gospodarski događaj godine je donošenje lex Agrokora, najgospodarstvenik – Mate Rimac

Martina Dalić (Foto: Vlada/Twitter)
Martina Dalić (Foto: Vlada/Twitter) Vlada/Twitter
Aktualno Galerija +0 Martina Dalić (Foto: Vlada/Twitter) Galerija 1/1 >>
Donošenje lex Agrokora proglašeno je gospodarskim događajem godine prema izboru stručnog žirija, dok je odobrenje EU sredstava za Pelješki most odnijelo nagradu čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Lex Agrokor iza sebe je tako ostavio pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje EU sredstava za Pelješki most i rezultate turističke sezone.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

U sklopu projekta Poslovni uzlet proglašeni su i najbolji mali i srednji poduzetnici u 2017. godini. Prema odluci stručnog žirija sastavljenog od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo, kao i predstavnika stručne i znanstvene javnosti, gospodarstvenikom godine proglašen je Mate Rimac.

U ime Vlade nagradu je preuzela potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, gospodarski je događaj godine odobrenje EU sredstava za Pelješki most.

Čitatelji Večernjeg lista za gospodarstvenika godine imenovali su Željka Kukurina iz Valamar Riviere gospodarstvenikom godine. Uz dodjelu titula za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine, danas su proglašeni najbolji mali i srednji poduzetnici u sklopu projekta Poslovni uzlet 2017.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. Tvrtka B.T.C. d.o.o. proglašena je najboljom u kategoriji Uzlet izvoza, dok je AGENCIJA ZA RAD d.o.o. proglašena najboljom u kategoriji Uzlet prihoda. Tvrtka POTESTAS d.o.o. odnijela je pobjedu u kategoriji Uzlet dobiti, a tvrtka pod nazivom TOČKA NA KRAJU D.O.O. za kategoriju Uzlet zaposlenosti. Posljednja nagrađena tvrtka je METIS D.D. koja je proglašena je najboljom u kategoriji Uzlet investicija.

Dodjeli nagrada prisustvovao je i premijer Andrej Plenković, koji je poručio kako je 2017. bila jedna od najizazovnijih godina od osamostaljenja te najavio donošenje paketa mjera za povećanje minimalne plaće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene