Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se bijeli

Gorski kotar: Palo 18 centimetara snijega u Begovom Razdolju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz obveznu zimsku opremu u Gorskom su kotaru prohodne sve ceste. Snijeg je zabijelio područja iznad 700 metara nadmorske visine pa ga je tako u Begovom Razdolju, najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, palo 18 centimetara.

Danas se čistio snijeg pred kućama u Begovom Razdolju. Mještanima je, čini se, nedostajao. 'Ja volim snijeg inače. Skijam se, onda i klinci dođu tu isto, tako da se malo zabavimo', kazao je Anton Rogić iz Begovog radolja.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV NOVI STIŽE TIJEKOM NOĆI Gorski kotar još se uvijek bori sa snijegom: "Priroda ipak pokazuje svoje zube i jača je od nas"

Prvi ovosezonski snijeg dao je posla stanovnicima Begovog razdolja. Nakon gotovo pola godine, ponovno su u akciji bile lopate. 'Previše mi je toga, ne mogu ni na cestu van, premokar je pa se skliže', kazao je Petar Grgurić.

>> Kod Karlovca se izlile Kupa i Dobra, Šibenik i Zadar ostali bez struje!

Za ovakav posao treba se dobro pripremiti, a o tomu pak brine Antonova supruga - Viktorija. 'Već se i najeo, zato kida jako, neće neće gladan mora pomalo pojesti', kazala je Viktorija.

Tanki snježni pokrivač kao da je unio radost u mjesto u kojem žive uglavnom stariji stanovnici. 'Snijeg i nije tako velik, ali ove godine je dobro, još ga je i malo ove godine', kazao je Dragutin Vodopić.

Zasad ga je malo i pao je tek u višem gorju. Ljubitelji snježnih sportova tako će u nižim krajevima Gorskoga kotara još neko vrijeme trenirati na asfaltu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene