Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Podijeljene nagrade

One su najmoćnije žene hrvatskog biznisa: "Ponekad se treba postaviti mekano, a ponekad čvrsto, isprovocirati situaciju"

Najmoćnije žene hrvatskog biznisa (Foto: Ratko Mavar)
Najmoćnije žene hrvatskog biznisa (Foto: Ratko Mavar) Foto: Ratko Mavar
Predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević proglašena je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa 2018. godine, na 8. međunarodnoj konferenciji ''Žene u biznisu'' u organizaciji poslovnog tjednika Lider.

Gordana Kovačević četvrtu je godinu zaredom proglašena najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa. ''Ne razmišljam o nagradama, radim svoj posao, a one dolaze same'', rekla je Kovačević nakon proglašenja ovogodišnjih dobitnica. Svojim kolegicama u biznisu savjetuju da prilikom donošenja teških odluka, kombiniraju različite stilove vođenja.

Pročitajte i ovo Mlada poslovna žena (Foto: Shhhefica.com) Vještine vodstva Drugo izdanje konferencije "The Art of Feminine Leadership" okupit će 500 liderica krajem siječnja u Zagrebu Poslovne žene/Ilustracija (Foto: Thinkstock) Žene u biznisu 2018. Na Liderovoj konferenciji govorit će vodeća žena Nokije, jedna od najboljih hrvatskih odvjetnica i vlasnica kompanije Thomastik-Infeld

Upitana za preporuke ženama koje žele unaprijediti svoju karijeru, kaže: ''Moraju biti osobe s integritetom, stalno učiti. Fokusirajmo se na ono što volimo raditi i stvarajmo vrijednosti za sebe, za svoju kompaniju i svoju obitelj''.

Na drugom se mjestu prestižne ljestvice nalazi Sabina Škrtić, članica Uprave ENNA-e zadužena za korporativne poslove i poslovni razvoj. Škrtić se ove godine po prvi put našla na ljestvici 10 najmoćnijih žena. Nakon bogatog iskustva u privatnom i javnom sektoru, sada upravlja jednom od najuspješnijih tvrtki u energetskom biznisu.

Na trećem je mjestu predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban koja upravlja jednom od najvećih tvrtki prema broju zaposlenih i prihodima (8500 zaposlenih i 460 milijuna eura prihoda).

Među deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa ove godine su, osim Kovačević, Škrtić i Stojić Deban, Tamara Perko, Lada Tedeschi Foro, Ivana Bratanić, Anita Letica, Gordana Deranja, Medeja Lončar i Ruža Tomić Fontana.

Škrtić poslovnim ženama preporučuje ''neustrašivost, znatiželju i samouvjerenost'', Perković ''marljivost, ulaganje u sebe i u tim ispod sebe. Ako ne ulažete u tim, nema ni za vas napretka''. Tedeschi naglašava da kada je riječ o promjenama, prvo ih treba provesti na sebi, a onda se mijenja i okolina. Bratanić savjetuje ''riskiranje, pa i ponekad treba isprovocirati situacije, nekada se postaviti mekano, a nekada čvrsto''.

Lončar smatra da je bitno biti autentična. ''Trebamo ostati žene, a ne raditi kao muškarci, te gledati unaprijed''.

Tomić kaže da žene poslu pristupaju savjesnije, ali pri tom ih ta njihova osobina i usporava a ponekad i koči. ''Trebamo se više usuditi i također mentorirati mlađe generacije''.

Lider u suradnji i Bisnodeom već 14. godinu zaredom objavljuje rang-listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, na temelju njihove upravljačke moći (ukupni prihod svih tvrtki u kojima su u upravi i nadzornom odboru), a prvih deset najmoćnijih žena i prema drugim "mekim" kriterijima, poput njihova utjecaja na poslovno okružje i uzimajući u obzir ukupnu važnost za hrvatsko gospodarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene