Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras smatra da u najavljenoj ekspertnoj skupini Vlade za pregovore s MOL-om ne bi smjeli biti HDZ-ovi ministri, s obzirom da je predsjednik te stranke Tomislav Karamarko interesno povezan s MOL-om, pa se može sumnjati u njihovu objektivnost.


Govoreći o predstojećem glasovanju u Saboru o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, Maras je istaknuo kako SDP i cijela oporba vrlo jasno tvrde da Karamarko ne može ostati u Vladi, a tijekom glasovanja vidjet će se pretpostavlja li neki saborski zastupnik iz vladajuće koalicije hrvatske interese svojoj fotelji.

Vezani članci Peđa Grbin SDP će tražiti smjenu glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek: "Ako će raditi na način da taji predmete..." Andrej Plenković Plenković: ''U Hrvatskoj neće biti obaveznog cijepljenja. Građani imaju priliku birati između anarhije i reda''

Maras je obišao mjesto ekološkog incidenta na obali kod rafinerije nafte u Urinju u Kostreni kao predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode, nakon čega je zaključio da je sanacija prilično solidno obavljena, ali bi ubuduće trebalo izbjeći ponavljanje takvih incidenata. Rafinerija bi trebala više voditi računa o visokim ekološkim standardima, a troškove sanacije mora podmiriti Ina, kazao je.

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović kritizirao je vladajuće jer Sabor ovoga tjedna, zbog blagdana Tjelova, ne radi, ustvrdivši da je "Hrvatska na čekanju u svakom segmentu", a slučaj mogućeg prekida rada na kurikularnoj reformi još je jedan dokaz tome.

"Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sakrio se u mišju rupu, HDZ je nezainteresiran za to pitanje, a Most kurikularnu reformu uopće ne razumije, pa su se na čelu okupacije obrazovnog sustava našli Hrast i udruga "U ime obitelji", sa Željkom Markić i Ladislavom Ilčićem na čelu, koji Hrvatsku žele vratiti u 19. stoljeće", rekao je Jovanović. Dodao je kako kurikularna reforma znači brigu za budućnost zemlje i podržao stručnjake koji su na njoj dosad radili da nastave svoj posao bez uplitanja politike.

Jovanović je također naglasio da SDP podržava ribare Primorsko-goranske županije koji se bore protiv zabrane lova plave ribe na Kvarneru, što predlaže Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede. Time bi se izazvao brodolom ribarstva na Kvarneru i izgubilo bi se 300 radnih mjesta, pa inzistiramo da se odluka o zabrani odmah promijeni, poručio je Jovanović. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju