Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O stranačkm prebjezima

Maras: "Jedan zastupnik Skupštine žalio se na pritiske prije prelaska Bandiću. Ovo nije normalno, ludilo mora prestati"

Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras na konferenciji za medije poručio je kako je politička korupcija u Hrvatskoj dosegla razinu ludila.

Maras se osvrnuo na sve veći broj političkih prebjega koji se pridružuju klubovima stranke Milana Bandića u Saboru i gradskoj Skupštini.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Slika nije dostupna traži sastanak s bandićem Maras: "Sustav za hitne situacije se raspao, nije mi jasno zašto Kalinića plaćamo 15 godina"

"Sazvao sam konferenciju da najavim borbu protiv političke korupcije. Ovo ludilo mora prestati, svi koji žele dobro Hrvatskoj i Zagrebu moraju nam se pridružiti", kazao je Maras. 

Milan Bandić danas je pak održao burnu konferenciju za medije na kojoj je kazao kako za Marasa "ni cijela obitelj neće glasati i da ni na porti ne bi mogao raditi".

Maras je poručio kako ono što se događalo na presici nije normalno. 

"Ludilo mora prestati"

"Ovo ludilo mora prestati. Ovo što ste gledali nije normalno, to nije Hrvatska i nije Zagreb. Žao mi je što je HDZ uključen u ovo što se događa oko političke korupcije. Plenković je politički tata ovakve trgovine", kazao je Maras. 

Poručio je kako su na Snježnoj kraljici Bandić i šef skupštine Andrija Mikulić sjedili jedan do drugoga, što najbolje dokazuje spregu HDZ-a i Bandića. 

"Bandić i onaj inspektor Mikulić, kojeg ću sada nazvati snjegovićem jer je bio sav u bijelom, sjedili su jedan do drugoga. To je najbolja slika gradske politike", kazao je Maras. 

Pohvalio je potez Reformista koji su izašli iz Bandićeva kluba u Saboru i pozvao ih da to isto učine i u Gradskoj skupštini. 

Najavio je kako će podnijeti kaznenu prijavu nakon što je čuo da je SDP-ov zastupnik u skupštini Radenko Tomić bio izložen pritiscima prije no što je prešao u klub Milana Bandića. 

"Prvi put u životu podnijet ću kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja s obzirom na to da je jedan od zastupnika u skupštini prije prelaska Bandiću govorio o pritiscima. Radi se o Radenku Tomiću, koji je došao s godišnjeg kada ga je u Holdingu dočekao novi ugovor o radu s manjom plaćom. Kad je prešao u  Bandićev klub, taj ugovor je misteriozno storniran. Tomić se svojim kolegama požalio i rekao da ga je život natjerao na takav potez te kazao da mora razmišljati o budućnosti. Tražit ću da DORH provjeri trgovanjem utjecajem", kazao je Maras. 

"Spreman na najradikalnije poteze"

Najavio je da je spreman na "najradikalnije poteze" kako bi se zaustavila politička korupcija, no nije otkrio na što konkretno misli.

"Napravit ću sve ono što mi se kao zastupniku omogućuje da to prestane. Na sljedećem aktualcu premijer Plenković neće moći pobjeći od ove teme. Proganjat ćemo ga dok ne kaže da mu se to gadi i da radije neće biti premijer nego sudjelovati u korupciji. Nećemo mu dati mira", rekao je Maras. 

Podsjetimo, HSS-ov Željko Lenart došao je jutros u USKOK dati iskaz o sumnjama u političku korupciju, vezano za političke prebjege, od kojih je jedan – Mladen Madjer, iz HSS-a prešao u Bandićev klub u Saboru.

U USKOK-u je jučer bio i SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvane Brumnić, koji nije želio komentirati sumnje da mu je za prijelaz u stranku Milana Bandića nuđeno tri milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene