Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)

Gordan Jandroković dolazeći na sastanak u Vladu, gdje su ranije već stigli Branko Bačić i Vladimir Šeks te Branimir Glavaš i Josip Salapić, komentirao je današnje izjave srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina.


"To je izjava koja svakako ne pridonosi pozitivnom ozračju koje bi trebalo biti vezano uz posjet predsjednika Srbije Vučića. To su signali koji su destruktivni i mogu pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopće došlo i da bi on dao i određen pozitivan rezultat. To je posao koji bi sam predsjednik Srbije trebao napraviti jer Vulin je njegov bliski suradnik. Trebao bi reći svojim sugovornicima da paze što govore", rekao je Jandroković.

Vezani članci Nataša Novaković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sjednica Odbora za Ustav: Tko je nadležan za izuzeće Nataše Novaković? Ana Brnabić (Foto: Pixell) Diplomatski rat: Srbija ministra Krstičevića proglasila personom non grata

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da bi se "Vučić trebao očitovati o mitomanskim izjavama svojih ministara Dačića i Vulina".

Podsjetimo, ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da "očekuje da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tijekom posjeta Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici".

Istog je stava i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić koji također smatra da bi se predsjednik Srbije morao očitovati o izjavama svojih ministara, i Vulina i srpskog ministra vanjskih poslova Ivica Dačića.

Vulinovu izjavu po kojoj će Vučića u Hrvatskoj dočekati hrpa ustaša na trgovima, komentirao je novinarima i ministar uprave Lovro Kuščević.

"Bože sačuvaj, u Hrvatskoj ne postoje ustaše, ne postoje partizani, postoje samo hrvatski domoljubi, hrvatski građani i sasvim sigurno je zajamčena sigurnost svakom stranom državljaninu koji posjeti Hrvatsku", rekao je Kuščević.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako u Hrvatskoj nigdje ne vidi ustaše, te da pretjerivanjem smatra izjave srbijanskog ministra Vulina.

"Mislim da ne treba slati takve poruke, to naprosto nije tako, ja u Hrvatskoj ne vidim nigdje ustaše, i mislim da, što se toga tiče, da je to stvarno pretjerivanje", rekao je pred Banskim dvorima Bošnjaković novinarima.

Za teme razgovora između hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za njegova službenog posjeta Zagrebu, Bošnjaković je uputio novinare da se za tu informaciju obrate Uredu hrvatske predsjednice.

"Koje će teme neposredno biti između predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Vučića, to naravno precizno zna Ured predsjednice i to ćete dobiti informaciju tamo", rekao je ministar pravosuđa. (D.I./Hina)