Predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom obilježavanja godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana osvrnuo se na zbivanja vezana uz Agrokor, ali i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić. Još je oštriji bio njegov stranački kolega Gordan Jandroković.

Galerija


Sve je bliža nagodba izvanredne uprave Agrokora s vjerovnicima, a nedavno objavljena korespondencija Martine Dalić u čijoj je nadležnosti bilo pisanje zakona kojim se trebala spasiti ta kompanija, s onima koji su sudjelovali u izradi tog zakona, pod upitnik stavlja kako će se odraziti na nagodbu.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković u samo pet dana prešao put od "ne vidim ništa sporno u mailovima" do ostavke Martine Dalić Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) Beljak: "Dalić je hodajući mrtvac, cijela Vlada mora otići. Ne znam koji bi PR ovo popeglao"

Premijer je upitan o nagodbi odgovorio da je ona važna te da u idućim tjednima treba procijeniti sve negativno što se događalo. Iako je isprva stao u obranu Martine Dalić, danas je rekao kako će on donijeti odluku o političkoj sudbini potpredsjendice Dalić. Na pitaje kada, odgovara: ''Procijenit ćemo.''

''Ja moram priznati da nisam detaljno čitao ove mailove, uzet ću si vrijeme, pročitat ih, analizirati i nakon toga ćemo to komentirati", rekao je premijer osvrćući se na objavljenje mailove.

Oštriji prema ''aferi hotmail'' bio je danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) koji je istaknuo da mu se pojedini mailovi koji su objavljeni i čija je autentičnost potvrđena, nisu svidjeli.

''Zašto mislite da bismo trebali čitati sve mailove? Imao sam nekih drugih obaveza pa nisam detaljno ulazio u sve. Ono što sam vidio moglo se izbjeći. U jednom dijelu sadržaj mi se ne dopada, način na koji su se sudionici te grupe dopisivali nije stil u kojem bih volio sudjelovati'', rekao je Jandroković.