Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevremeni izbori?

Jandroković o Bandićevim zahtjevima: ''Nećemo pristajati ni na kakve ucjene''

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Dok Milan Bandić priprema pismo namjere Vladi s prijedlozima zajedničke suradnje na pet projekata, to je komentirao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Na pitanje ucjenjuje li time Bandić Vladu, Jandroković je odgovorio da će, ako bude ucjena, ići na prijevremene izbore.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Iz Bandićeve stranke poručili su da nema uvjeta ni ucjena, s Vladom već surađuju na nekim projektima. Milan Bandić pak nije htio komentirati Jandrokovića. Pismo namjere, doznajemo, Vladi planira poslati idući tjedan.

"Nisam vidio tih pet zahtjeva, ali nema nikakvih ucjena. Nećemo pristajati ni na kakve ucjene već smo vam to rekli - tko će ucjenjivati ne može biti dio vladajuće koalicije i ako će biti bilo kakvih ucjena onda ćemo ići na prijevremene izbore", kaže Gordan Jandroković.

"Koalicijski partneri ne komuniciraju preko medija", rekao je Milan Bandić.

Predlaže suradnju za: Imunološki zavod, dječju bolnicu, 60 niskopodnih tramvaja, tračničku vezu do zračne luke, projekt Zagreb na Savi.

"Vlada Andreja Plenkovića je odgovorila i strateški je partner je za Imunološki, strateški partner je i za dječju bolnicu u Blatu. Zar mislite da je to samo za građane grada Zagreba? Prema tome, nema nikakvih uvjeta'', istaknuo je Kažimir Varda, saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti.

"Svi dijelovi Republike Hrvatske dobivaju određene projekte. Smatram da je u redu i da Grad Zagreb ima određene projekte koje predstavi Vladi, a Vlada je ta koja će procijeniti koji projekti su bitni i na koji način", rekla je Marija Puh. 

Gradska oporba ne štedi Bandića.

 "Ako uzmete da Grad Zagreb ima proračun od 10 milijardi kuna i da je upravo takve projekte koje su sad navedeni u 5 točaka gospodin Bandića financira sam, postavlja se pitanje je li to politički reket koji proizlazi iz tzv. saborskih zastupnika, preletača", rekao je Darinko Kosor. 

SDP pak protiv najave novih zapošljavanja u Čistoći.

"Koliko će tu još biti braće Marije Puh, kćeri gospodina Madjera i da li se Holding koristi za političku trgovinu", rekao je Gordan Maras. 

Milan Bandić će, doznajemo iz poglavarstva, pismo namjere Vladi poslati idući tjedan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene