Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Česta zloupotreba

Google Maps uklanja jednu od najkorisnijih mogućnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što je vrlo korisna, opcija je nekima i izvor zabave. Ali mogućnost potpunog uređivanja sadržaja od strane korisnika je, izgleda, pred svojim krajem.

Sve do nedavno, korisnici su mogli uređivati i dodavati sadržaj u bazi podataka, ali to se sada mijenja. Ta opcija je dopuštala lokalnim stanovnicima da ažuriraju sadržaj s informacijama o promjenama lokala, zgrada, ulica. Još od 2008. godine, mapu su zapravo "sređivali" ljudi koji su upoznati sa svojim područjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna riječ dana Bauk ima prijedlog za premijera u Saboru: "Neka sljedeći puta umjesto vas dođe Google" PR WhitePress Kako koristiti SEO za optimizaciju sadržaja za tražilice

Nažalost, pošto je uređivanje bilo dostupno svima, neki su tu opciju iskorištavali u neke druge svrhe te su administratori morali početi s redovnim provjeravanjem i odobravanjem svih izmjena. Problem je nastao u tome što je broj korisnika i izmjena toliko ogroman da jednostavno više ne mogu stizati sve provjeriti.

Google je izdao službenu izjavu o problemu i promjeni: "Od 2008. zajednica Google Mapsa je uredila i izmjenila milijune mjesta da bi poboljšala iskustvo sebe i korisnika. Nastaviti ćemo s dodavanjem novih opcija funkcionalnosti i izmjena mapa u svrhu boljeg korisničkog iskustva svih korisnika. Da bi nastavili pridonositi svojim lokalnim znanjem, molimo Vas da se pridružite našem "Local guides" programu."

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene