Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu do biračkog mjesta

"Oni ne smiju biti građani drugog reda": GONG pozvao Vladu da zakonski uredi glasanje starih i nemoćnih

Glasanje, ilustracija - 1
Glasanje, ilustracija - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Glasanje, ilustracija - 1 Glasanje, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Glasanje, ilustracija - 2 Glasanje, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Oriana Ivković Novomet iz GONG-a Galerija 1/3 >>
GONG je pozvao Vladu da zakonski uredi glasanje starijih i bolesnih osoba koje ne mogu na dan izbora doći do biračkog mjesta.

GONG je Vladu pozvao da zakonskim izmjenama uvede biračka mjesta u sve bolnice i umirovljeničke domove, kao i da omogući glasanje od kuće za one koji ne mogu pristupiti biračkom mjestu.

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 5 11. izborna jedinica Birači izvan Hrvatske: "Putovala sam dva sata, ali htjela sam glasati, volim Hrvatsku" Glasački listići Mala škola izbora (Ne)važeći glasački listići: Što sve nije dopušteno napraviti tijekom glasanja?

"Mogu, dakle, u svojoj kući zatražiti glasanje na način da im dođe birački odbor. Međutim, mali broj ljudi zna da se to mora zatražiti do 12 sati na taj radni dan, a pritom birački odbor ima mogućnost, ako je njima gužva, da se naprosto ne odazove. Smatramo da država to mora regulirati i da oni ne smiju biti građani drugog reda", rekla je Oriana Ivković Novomet iz GONG-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene