Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP jasan

Igor Dragovan: Već u ponedjeljak se mora uvrstiti točka o raspuštanju parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Socijaldemokratske partije Hrvatske Igor Dragovan naglasio je kako se u dnevni red Sabora mora već u ponedjeljak uvrstiti točka o raspuštanju parlamenta.

'Činjenica je da je Vladi izglasano nepovjerenje velikom većinom u Saboru i da je gotovo 90 zastupnika podnijelo zahtjev za raspuštanje parlamenta. Nakon provedenih razgovora i dogovora s predsjednikom parlamenta u petak, sjednica koja će biti u ponedjeljak u 12 sati - jedino što se može napraviti da se uvrsti točka o raspuštanju parlamenta i da se izglasa raspuštanje Sabora. Sve drugo bi bilo direktno usmjereno protiv interesa hrvastkih građana', rekao je Dragovan.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut"

Komentirao je i huluganske izgrede za vrijeme utakmice Hrvatska - Češka održane u petak. 'To je sramotno. To se predugo ponavlja i premalo je bilo volje da se to spriječi. Mora postojati vrlo jasna politička volja da se izmjeni zakon o sprječavanju nereda koji bi puno oštrije i rigoroznije regulirao ovakve ispade koje štete svima, ponajprije Hrvatskoj, njenim građanima, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i ugledu Hrvatske. Klub SDP-a je pripremio i uputit će u saborsku proceduru izmjene zakona koje bi pomogle da se takve stvari više ne događaju', kaže Dragovan.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene