Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik Socijaldemokratske partije Hrvatske Igor Dragovan naglasio je kako se u dnevni red Sabora mora već u ponedjeljak uvrstiti točka o raspuštanju parlamenta.


'Činjenica je da je Vladi izglasano nepovjerenje velikom većinom u Saboru i da je gotovo 90 zastupnika podnijelo zahtjev za raspuštanje parlamenta. Nakon provedenih razgovora i dogovora s predsjednikom parlamenta u petak, sjednica koja će biti u ponedjeljak u 12 sati - jedino što se može napraviti da se uvrsti točka o raspuštanju parlamenta i da se izglasa raspuštanje Sabora. Sve drugo bi bilo direktno usmjereno protiv interesa hrvastkih građana', rekao je Dragovan.

Vezani članci Sabor - 4 UŽIVO U Saboru o izvješću o radu pravobraniteljice za djecu Peđa Grbin - SDP Peđa Grbin novi predsjednik Kluba zastupnika SDP-a: "Dosta je naših unutarstranačkih trzavica, vrijeme je da počnemo raditi"

Komentirao je i huluganske izgrede za vrijeme utakmice Hrvatska - Češka održane u petak. 'To je sramotno. To se predugo ponavlja i premalo je bilo volje da se to spriječi. Mora postojati vrlo jasna politička volja da se izmjeni zakon o sprječavanju nereda koji bi puno oštrije i rigoroznije regulirao ovakve ispade koje štete svima, ponajprije Hrvatskoj, njenim građanima, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i ugledu Hrvatske. Klub SDP-a je pripremio i uputit će u saborsku proceduru izmjene zakona koje bi pomogle da se takve stvari više ne događaju', kaže Dragovan.