Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ronald Noble o australskom dokumentarcu

Glavni tajnik interpola australski dokumentarac o nestanku Britt Lapthorne nazvao fikcijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Interpola Ronald K. Noble izvijestio je danas u Zagrebu da ta međunarodna policijska organizacija i dalje surađuje s hrvatskom policijom na rasvjetljavanju smrti australske državljanke Britt Lapthorne.

Interpol u tom slučaju može pomoći jer dobivamo informacije i tragove o mogućim novim svjedocima te smo upravo jutros obavijestili hrvatske kolege o razgovoru s jednom osobom koja nije imala nikakvih spoznaja, rekao je Noble nakon sastanka s čelnicima hrvatskoga MUP-a i Ravnateljstva policije. Dodao je da Interpol traži još dvije osobe radi razgovora o smrti 23-godišnje Australke, nestale sredinom rujna prošle godine u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija o filmu Channel 7 Borovec: Na fotorobotu nisu otmičari nego policajci Slika nije dostupna Emisija na programu 8. 2. Australska televizija tvrdi da je otkrila ubojicu Britt Lapthorne

Glavni tajnik Interpola, najveće međunarodne policijske organizacije koja danas okuplja policiju 187 zemalja, rekao je da ga je ravnatelj policije Vladimir Faber zamolio da dodatno potakne članice Interpola na pojačane aktivnosti vezane uz taj slučaj.

>> Fotoroboti nemaju veze sa slučajem Lapthorne

'Fikciju vidim non-stop', kratak je bio Nobleov komentar australskoga televizijskog dokumentarca u kojemu su objavljeni fotoroboti dvojice navodnih otmičara mladih djevojaka u Dubrovniku, a za koje hrvatska policija tvrdi da su dubrovački krim-policajaci koji nemaju nikakve veze s nestankom Britt Lapthorne.

Faber je, pak, 'najobičnijim, ničim utemeljenim senzacionalizmom i tračem' ocijenio članke u pojedinim medijima u kojem se, pozivajući se na neimenovani izvor iz dubrovačke policije, tvrdi kako na fotorobotima nisu dvojica dubrovačkih policajaca, čija su imena mediji navodili proteklih dana i koji su, po tvrdnjama jednog od policijskih sindikata, zbog toga imali problema s novinarima. Jedan dnevni list tvrdi da je riječ o drugoj dvojici dubrovačkih policajaca. Prije Fabera to je opovrgnula i dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Nahvalivši rad hrvatske policije i suradnju s Interpolom, Noble je rekao kako mu se čini da se u Hrvatskoj rad policije mjeri upravo tim slučajem, a s druge strane rješavanje ubojstva novinara Ive Pukanića u roku deset dana i rasvjetljavanje ubojstva Ivane Hodak ne dobivaju potrebnu pozornost. Pritom je neizravno potvrdio i kako su na čahuri nakon ubojstva Ivane Hodak pronađeni tragovi DNK osumnjičenoga za to ubojstvo Mladena Šlogara.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izrazio je zadovoljstvo pozitivnim Nobleovim ocjenama rada hrvatske policije, posebice, kako je rekao, vrlo aktivnoga zagrebačkog Ureda Interpola. Glavni tajnik Interpola treći je put u posjetu Hrvatskoj, koja se toj organizaciji pridružila u studenome 1992.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene