Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera sms

Glavni državni odvjetnik Jelenić: ''Rekonstrukcija nestalog spisa pri kraju''

Dražen Jelenić (Foto: Dnevnik.hr)
Dražen Jelenić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dražen Jelenić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da je pri kraju rekonstrukcija nestalog spisa o aferi u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezuje zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je u ponedjeljak da je pri kraju rekonstrukcija spisa iz 2011. godine.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić Nakon suspenzije Mason u DORH-u: Dražen Jelenić vratio se na posao Velika blamaža DORH-a - 1 Analiza Hrvoja Krešića Težak dan za DORH: Dvije odluke dodatno bacile sjenu na rad Državnog odvjetništva

"Rekonstrukcija je pri kraju. Rezultati će biti što prije moguće, ne mogu točno reći kada", rekao je Jelenić u Šibeniku, gdje je sudjelovao na konferenciji "Jačanje transparentnosti i odgovornosti s ciljem osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije."

Rekao je i da "policija i DORH odrađuju svoj posao u slučaju Uljanik" te da će, kad istraga bude gotova, javnost biti izvještena o rezultatima.

Na pitanje zašto još nema presuda u velikim korupcijskim slučajevima, osobito u slučaju Sanader, Jelenić je rekao da su procesi pred sudom i da sud radi sve ono što može da se okončaju. ''U nekim smo procesima dobili pravomoćne osuđujuće presude, no Ustavni je sud slučajeve vratio na ponovno suđenje. Odluke Ustavnog suda takve su kakve jesu, mi ih poštujemo, a očekujemo da presude u ponovljenim suđenjima budu kao i u prvim", odgovorio je Jelenić i poručio da Državnom odvjetništvu nedostaje tužitelja i savjetnika, ali da se na tome radi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene