Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš zatražio skidanje tajnosti s iskaza svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Branimir Glavaš, koji se od sinoć nalazi u osječkom zatvoru, danas je u pratnji pravosudnih policajaca doveden u Županijski sud u Osijeku, gdje mu je sudac Darko Krušlin uručio optužnicu i rješenje o pritvoru.

Od suca Krušlina koji će voditi sudski proces u slučaju "selotejp", Glavaš je zatražio da mu skine obvezu čuvanja tajne s iskaza saslušanih 147 svjedoka u predistražnom postupku, kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik Suda. Dodao je kako će se o tom zahtjevu sudac Krušlin očitovati nakon što sve materijale prouči.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Neobični uvjeti Banožić je policiji dao iskaz u posebnim uvjetima? Djelatnici nisu smjeli iz ureda, zabranili korištenje lifta Ilustracija Traže se svjedoci Zagrebačka policija traži svjedoke prometne nesreće: Jeste li što vidjeli?

"Sudac Krušlin je Branimira Glavaša izvijestio o njegovim pravima, odnosno da se na pritvor može žaliti 48 sati od uručenja odluke o pritvoru, te da je osam dana rok za prigovor na optužnicu", kazao je Rožac. Žalba na pritvor upućuje se Vrhovnom sudu, a prigovor na optužnicu Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Osijeku.

Glavašev odvjetnik Ante Madunić rekao je kako će i žalba i prigovor biti dostavljeni u zakonskom roku. "Glavaš je tražio skidanje tajnosti s iskaza svjedoka, a nema nikakvih razloga da se to ne učini jer je istraga završena, protiv njega podignuta optužnica, što znači da sudski proces treba biti javan kako bi se otklonila sumnja da se nešto skriva, a javnost ima pravo pratiti tijek suđenja", rekao je Madunić.

Izvijestio je kako je njegovom branjeniku u osječkom zatvoru osiguran zaseban smještaj, te da će se posjeti obitelji i prijatelja Glavašu odvijati prema zatvorskim pravilima.

Odvjetnici će Glavaša posjetiti danas u zatvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene