Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Branimiru Glavašu

Zaštičeni svjedok svjedočio šest sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštićeni svjedok broj 6 svjedočio je danas šest sati iza zatvorenih vrata na suđenju Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku 1991. u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.

Predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović na početku rasprave je bez obrazloženja isključio javnost, iako je zaštićeni svjedok iskaz davao iz posebne prostorije na Županijskom sudu, koji se videovezom prenosio u sudnicu, a njegovo lice je bilo prikriveno i glas izmijenjen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Saslušanje svjedoka ICTY: Počeo dokazni postupak Markačeve obrane Slika nije dostupna Slučaj 'selotejp': Zaštićeni svjedok 'Drava' svjedočio više od pet sati

Svjedočenje su mogle pratiti jedino strane u postupku te predstavnici nevladinih udruga.

>> Iza zatvorenih vrata svjedoči zaštićeni svjedok br. 6

Na sudu se danas nije moglo dobiti objašnjenje zašto je Horvatović novinarima zabranio ulazak u sudnicu i slušanje iskaza svjedoka za kojega mediji nagađaju da je, uz Krunoslava Fehira i zaštićenog svjedoka pod nazivom 'Drava', ključan za tužiteljstvo jer navodno izravno tereti prvooptuženog Glavaša.

Zaštićeni svjedok broj 6 Glavaša navodno tereti za zločine u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu.

Jedan od Glavaševih branitelja, odvjetnik Ante Madunić izjavio je da ni on ne zna zašto je sudac isključio javnost, no dodao je da je obrana zadovoljna današnjom raspravom.

Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem novih svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene