Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš u zatvoru u Zenici, ima isti tretman kao i svi drugi zatvorenici koji se ondje nalaze i ne uživa nikakve privilegije, izjavio je ravnatelj zatvora Nihad Spahić.


'Glavaš ima isti tretman kao i svi zatvorenici', izjavio je Spahić kako ga  citiraju banjalučke Nezavisne novine, koje su od ravnatelja zeničkog zatvora tražile komentar na navodne pritužbe nekih zatvorenika da je Glavašu ondje osiguran smještaj ravan hotelskom.

Vezani članci Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO - Optužnica protiv Šeksa Slika nije dostupna Branimir Glavaš stigao u KPZ Zenica na odsluženje kazne

>> Branimir Glavaš stigao u KPZ Zenica na odsluženje kazne

Neimenovani zatvorenici tvrdili su kako su Glavašu osigurane posebne pogodnosti poput grijalice i televizora u zatvorskoj ćeliji. 'Grijalicu nema jer je ona zabranjena a televizor imaju svi tako da ne vidim u čemu je problem', kazao je Spahić.

Podsjetio je kako je Glavaš trenutačno na prijamnom odjelu, gdje je na stručnom promatranju a tek nakog toga bit će raspoređen na neki od odjela unutar zatvora. Spahić ističe kako zatvorska uprava ima isti problem s Glavašem baš kao i s brojnim drugim zatvorenicima zbog prenapučenošću zatvora, jer se u Zenicu šalje većinu onih koje osude sudovi u Federaciji BiH.

>> Ubojica će inscenirati napad na Glavaša?

Branimiru Glavaš zatvorsku kaznu izdržava u BiH jer je u tu državu pobjegao nakon što je osuđen na Županijskom sudu u Zagrebu koristeći institut dvojnog državljanstva.(Hina)