Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odsluženje kazne

Branimir Glavaš stigao u KPZ Zenica na odsluženje kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general Branimir Glavaš prebačen je u zatvor u Zenici na izdržavanje zatvorske kazne zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku.

Potvrdila je to glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić, piše Dnevni Avaz. Hadžić je istaknula da je Sud donio rješenje kojem se Glavašu u prisustvu Sudske policije omogućilo prebacivanje iz pritvorske jedinice Suda BiH u KPZ Zenica. Ravnatelj zatvora Nihad Spahić također je potvrdio je kako je Glavaš u tijeku dana iz pritvora u Sarajevu prevezen u Zenicu gdje bi idućih mjesec dana trebao provesti na prijamnom odjelu.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz Imotskog? VIDEO U teškoj prometnoj nesreći kod Zenice poginulo dvoje Hrvata, još dvoje teško ozlijeđeno Slika nije dostupna Najpoznatiji zatvor bivše države Zatvor u Zenici: Budući dom Branimira Glavaša

Branimir Glavaš je, nakon što je osuđen u Hrvatskoj na osam godina zatvora zbog zločina nad Srbima u Osijeku, pobjegao u BiH. Glavašu je u kaznu uračunato nešto više od godinu dana, koliko je proveo u pritvoru. Sud BiH je u petak izdao rješenje o Glavaševu premještaju u Zenicu pošto mu je u prosincu pravomoćno potvrđena zatvorska kazna što ju je prije izrekao županijski sud u Zagrebu.

>> Glavašu potvrđena presuda, ali mu se oduzima vrijeme u pritvoru

Glavaš bi tako u zatvoru mogao biti nešto više od četiri godine, jer prema zakonu, na slobodu može izaći poslije dvije trećine odslužene kazne.

Potvrda kazne Branimiru Glavašu i njegovo upućivanje na izdržavanje kazne prvi je pravomoćno završen pravosudni predmet proveden na temelju sporazuma između Hrvatske i BiH o međusobnoj pomoći u kaznenim predmetima.

Tim sporazumom onemogućeno je da osobe pravomoćno osuđene u jednoj od dviju država izbjegnu izdržavanje kazne zlorabeći dvojno državljanstvo. Zenički zatvor najveći je u BiH i u njemu kaznu izdržavaju osobe osuđene za najteža kaznena djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene