Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnici Branimira Glavaša zatražili su od ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Tomislava Karamarka i ministara obrane i unutarnjih poslova Branka Vukelića i Berislava Rončevića da se njihovu branjeniku i njima omogući uvid u arhive SOA-e, SZUP-a i POA-e kako bi pripremili obranu od optužaba za ratni zločin u Osijeku 1991.


Glavaševi odvjetnici podsjećaju da su SOA i neka ministarstva u cijelosti otvorila sve arhive te ponudili i stručne osobe za pomoć u obranama svih osoba hrvatske nacionalnosti optuženih pred Haaškim sudom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Da je Simić surađivao s našim službama je neozbiljno naklapanje' Slika nije dostupna Anonimnost mobitela koristi samo kriminalcima?

Smatraju da bi i njihov branjenik, kao osoba koja je dala doprinos u obrani Hrvatske, trebao biti "u ravnopravnu položaju s ostalim hrvatskim generalima optuženima za ratni zločin".

U pismu Karamarku i dvojici ministara odvjetnici napominju kako uvid u arhiv SOA-e, koja je sljednik SZUP-a i POA-e, traže kako bi njihov branjenik "lakše dokazao svoju nevinost i obranio se od neistinitih optužaba, to više što je Državnom odvjetništvu, koje ga tereti, omogućen pristup svim državnim arhivima".