Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća, Branimir Glavaš, izvijestio je danas da, u povodu posljednjih događanja u strukturama osječke gradske izvršne vlasti, podnosi neopozivu ostavku na tu dužnost.

U tekstu ostavke, dostavljenom medijima, Glavaš navodi kako ostavku podnosi zbog toga što "ne podržava Đapićev model financiranja nastavno-sportske dvorane Gradski vrt, čija je cijena gotovo 900 milijuna kuna".

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna Đapić: Koalicija s Glavašen u Gradskom vijeću se raspada

Ostavku podnosi i zato što "ne dozvoljava da se netransparentno trošenje proračunskih sredstava pokušava zamagliti potenciranjem njegovog navodnog tajnog sklapanja sporazuma s bivšim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, a u cilju rušenja još aktualnog gradonačelnika Ante Đapića".

Glavaš smatra da takve teze nisu "ništa drugo do pokušaj obmanjivanja javnosti, a sve radi prikrivanja evidentnog lopovluka" te navodi kako ne želi da ga, "dok vodi borbu za život u politički motiviranom i montiranom sudskom procesu, trenutni gradonačelnik krajnje nekorektno proziva kao pokretača nestabilnosti, rušenja gradske vlasti i izazivanja novih izbora".

Dodaje kako "svojom neopozivom ostavkom želi dati doprinos konsolidaciji vlasti u Gradskom vijeću i pronalasku najboljeg puta u interesu građana i grada Osijeka".

Pozvao je vijećnike svoje nezavisne liste i članove HDSSB-a da ne podrže model, kako je napisao, "tajnog-privatnog partnerstva" u izgradnji sportske dvorane, već jeftiniji model financiranja koji će biti prezentiran na sjednici Gradskog vijeća, a koji će poreznim obveznicima grada Osijeka i Republike Hrvatske osigurati uštedu od gotovo pola milijarde kuna".

Pozvao je premijera Ivu Sanadera i Vladu da razmotre i prihvate model koji će donijeti velike uštede kako građanima grada Osijeka tako i poreznim obveznicima RH, a da će Gradsko vijeće jamčiti da će radovi na sportskoj dvorani biti završeni u za to predviđenim rokovima.

Glavaš navodi kako "osobno smatra da su i izbori bolje i jeftinije rješenje, nego da se s 500 milijuna kuna građana Osijeka napune nečiji privatni džepovi".

"Nije mi jasno zbog čega se Anto Đapić, u posljednjim medijskim istupima, s tolikom žestinom i niskim udarcima obrušio na mene kada je njemu, kao i javnosti, poznato da sam od 16. travnja ove godine u zatvoru, a posljednjih više od dva mjeseca na liječenju u Kliničkoj bolnici Osijek te nisam u mogućnosti baviti se politikom, a vođenje stranke, Grada i Županije prepustio sam mojim stranačkim kolegama i njemu kao koalicijskom partneru i prijatelju u koga sam, na žalost, imao potpuno povjerenje", ističe, uz ostalo, Glavaš u tekstu svoje neopozive ostavke na dužnost predsjednika Gradskog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene