Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlično spavao u pritvoru

Glavaš po Tomislavgradu dijeli autograme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u petak u poslijepodnevnim satima pušten iz pritvora Suda BiH, odbjegli osuđenik za ratni zločin Branimir Glavaš jučer je već u Tomislavgradu dijelio autograme prodavačicama u jednoj samoposluzi.

'Pitale su me, generale, može li potpis i naravno da sam pristao. Neki su mi dan u drugom dućanu, pak, poklonili dva pršuta', ispričao je Glavaš za Novi list dvije anegdote iz svoje svakodnevnice u novoj domovini. Novinar Novog lista kaže da je Glavaš izgledao prilično umorno, što je opravdavao činjenicom da je, valjda radi uzbuđenja, prve noći na slobodi poslije dvodnevnog pritvora zaspao tek u pola četiri ujutro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka s vrha Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja Slika nije dostupna Slučaj Glavaš Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

>> Na sud u BIh izvršen je pritisak iz Hrvatske

'A u pritvoru sam odlično spavao', prisjeća se Glavaš, koji u superlativima govori o tretmanu na koji je naišao u pritvoru. Zatvorsko osoblje bilo je, ističe, super korektno prema njemu tako da im ja prije izlaska ostavio svu hranu, sokove i telefonske kartice što mu ih je donio Ivan Drmić, koji je u petak prijepodne došao Glavašu u posjete. Premda je izvanraspravno vijeće ubrzo donijelo rješenje na osnovu kojeg je Glavašu prekinut pritvor, on je svom posjetitelju rekao da ne polaže velike nade u žalbu na prvostupanjsku sudsku odluku.

'Kada je Drmić otišao upalio sam televiziju. Na teletekstu BHT-a vidio sam da piše da ću biti pušten, ali je slika bila slaba pa sam još stražara zamolio da provjeri o čemu se točno radi. On je nazvao svog kolegu koji mu je potvrdio da se priča kako idem van', otkrio Glavaš na koji je način saznao da izlazi na slobodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene