Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš na suđenje stigao dobro raspoložen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa slobode, dobro raspoložen, ali u vidno lošijem stanju, zbog posljedica dugotrajnog štrajka glađu, Branimir Glavaš, stigao je na zagrebački Županijski sud.

Prije dolaska u pratnji svojih odvjetnika u obližnjem je kafiću popio kavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

'Hvala Bogu, ide na bolje', odgovorio je na naš upit kako ga služi zdravlje.

Jedini političar optužen za rati zločin u sudnici zagrebačkog
Županijskog suda bio je dobro raspoložen, više se puta javio za riječ, prozivajući predstavnike tužiteljstva i bivšeg načelnika
osječke policije Vladimira Fabera.

>> HVIDRA: Odluka o Glavaševu puštanju zakonita i ustavna

Sud bi danas te naredna dva ročišta trebao saslušati prve svjedoke, među kojima su Faber te otac i suprug trećeoptužene Gordane Getoš Magdić, kako bi se utvrdilo je li njen iskaz u policiji bio iznuđen.

No, zbog Faberovog susreta sa sestrom Gordane Getoš Magdić i njihovog razgovora objavljenog u medijima, obrana je zatražila da se Faber i ostali osječki policajci ne saslušaju.

Obrana je zatražila i izuzeće tužiteljice Jasmine Dolmagić jer je Faberu navodno dala zapisnik sa svjedočenja Gordane Getoš Magdić, nakon što je na njega stavljena oznaka tajnosti.

I Glavaš je ustvrdio da je tužiteljica novinarima dala tajne dokumente te da je istu praksu, još iz osječkih dana, imao i Faber.

O prijedlozima obrane sud bi trebao odlučiti do podneva.

Glavaš je na slobodu pušten 11. siječnja, nakon više od 14 mjeseci pritvora, u kojem je završio zbog optužbi za ratni zločin nad osječkim Srbima u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Državno odvjetništvo se na tu odluku žalilo Vrhovnom sudu, a
istovremeno je i od saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva tražilo da skidanjem imuniteta odobri nastavak kaznenog progona i eventualno novo pritvaranje prvog hrvatskog političara optuženog za ratni zločin.

Nakon konstituiranja, Sabor je odobrio da se protiv Glavaša nastavi kazneni progon, ali mu nije skinuo imunitet i za pritvor, čime mu je dozvolio da se brani sa slobode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene