Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš Hedlu vratio lopticu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Branimir Glavaš komentirao je u današnjem priopćenju odbijanje novinara Drage Hedla da svjedoči u sudskom postupku protiv njega, rekavši kako Hedl širi medijske laži, manipulira javnošću te omalovažava hrvatsko sudstvo.

Osječki novinar Hedl u pismu koje je poslao glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i medijima,  uz ostalo je naveo kako odbija svjedočiti u istražnom postupku protiv Glavaša, optuženog za ratne zločine, zbog nezadovoljstva tijekom istražnog postupka i dosadašnje sudske istrage, koju naziva farsom. 

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac REAKCIJA NA VRAĆANJE ODLIKOVANJA GLAVAŠU Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Branimir Glavaš RATNI ZLOČINAC Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

Ustvrdio je i da nakon svakog svakog pisanja o Glavašu, ima prijetnje "od Glavaševih jurišnika".

Branimir Glavaš je Hedlovo pismo državnoj odvjetniku Bajiću ocijenio "politikantskom egzibicijom kojoj je svrha dodatni pritisak na Sud i Državno odvjetništvo" s krajnjim ciljem njegova pritvaranja. 

- U trenutku kada je istražni sudac odredio tajnost postupka, Hedl nema pravo javno lamentirati o tome kako ga je Državno odvjetništvo predložilo za svjedoka, a još manje nema pravo lamentirati o tomu kako neće svjedočiti, naveo je Glavaš.

Ističe da je Hedlova obveza, kao i svakog drugog građanima Republike Hrvatske, odazvati se ako ga Sud pozove za svjedoka.

S tim u vezi Glavaš pita - "budući da popis svjedoka nigdje nije objavljen, gdje ga je to Hedl mogao vidjeti i tko mu ga je pokazao ?".

Nadalje navodi kako novinar "Hedl nema pravo objavljivati dijelove rješenja Županijskog suda u Zagrebu, a kojim se odbija zahtjev Državnog odvjetništva za Glavašovim pritvaranjem" te ponovno postavlja pitanje - "tko je prekršio odluku Suda o tajnosti procesa i ponovno dao dokumente novinarima".

Glavaš također ocjenjuje kako Hedl vrijeđa sud svojom izjavom da "ne želi svojim sudjelovanjem u istražnom postupku dati legitimitet načinu na koji se provodi dosadašnja sudska istraga jer smatra da je u pitanju sudska farsa".

Zastupnik Glavaš zaključuje kako novinar Hedl svojim pismom državnom odvjetniku Bajiću i medijima manipulira javnošću te da "uistinu nema o čemu svjedočiti, a što bi se odnosilo na 'Glavaš slučaj' ". 

Tvrdi i kako je riječ "o potezu očajnika koji je utrošio 15 godina života na pisanje laži o njemu (Glavašu)", te da je "zahvaljujući neprekidnom recikliranju monstruoznih tekstova o njemu Drago Hedl jako dobro živio i financijski kapitalizirao svoje kvazi novinarstvo".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene