Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret?

Glavaš bi mogao pokrenuti zahtjev za obnovu postupka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Strasbourgu ukinuo je presudu dvojici državljana iz Bosne i Hercegovine za ratni zločin jer im se sudilo po zakonu iz 2003. za događaje iz 1992. do 1995.

S obzirom na to da je retroaktivno načelo zabranjeno i nedopušteno, a jednako se sudilo i Branimiru Glavašu - on sada ima mogućost pokrenuti zahtjev za obnovu postupka u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Selmo Cikotić Imali istaknute pozicije Tužiteljstvo BiH nakon 30 godina optužilo trojicu za ratne zločine nad Hrvatima Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva"

>> Sanja Marketić brani Glavaša: Znao je da pokušavamo nešto, ali ne i što

A Glavaš bi uskoro mogao izaći i na slobodu. 'Da bi on izašao iz zatvora, mora se podnijet zahtjev za obnovu postupka, a onda u tom zahtjevu za obnovu postupka zatražiti prekid izdržavanja kazne zatvora jer bi se moglo učiniti spornim koliko bi on to trebao provesti na izdržavanju kazne', kazao je Veljko Miljević, odvjetnik Branimira Glavaša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene