Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrta izborna jedinica

Hajduković na predstavljanju liste poručio: "Potpuno je nevažno jeste li straight, gay, bi, ono što je jedino važno je da ste čovjek"

Restart koalicija u Osijeku - 1
Restart koalicija u Osijeku - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Restart koalicija u Osijeku - 1 Restart koalicija u Osijeku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Restart koalicija u Osijeku - 2 Restart koalicija u Osijeku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Restart koalicija u Osijeku - 3 Restart koalicija u Osijeku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Restart koalicija u Osijeku - 4 Galerija 1/4 >>
Restart koalicija u Osijeku je predstavila kandidate u četvrtoj izbornoj jedinici. Iz središta Slavonije poručili su kako je upravo HDZ-ova politika uništila, opustošila i iselila Slavoniju.

U četvrtoj izbornoj jedinici, u Središtu Slavonije Restart koalicija je predstavila kandidate. Prva na listi Restart koalicije je Sabina Glasovac, dok je Domagoj Hajduković, koji je inače bio koordinator te izborne jedinice - drugi.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Kako je ranije naglasio, bila je to njegova želja nakon što je bio žrtva obiteljskog nasilja. Na novinarska pitanja, nije htio komentirati ni istragu ni izloženost obiteljskom nasilju, no zato je komentirao ljudska prava i jednakost.

„Potpuno je nevažno jeste li Hrvat, Mađar, Čeh, Slovak, Srbin. Potpuno je nevažno jeste katolik, pravoslavac, musliman, židov, potpuno je nevažno jeste straight, gay, bi, ono što je jedino važno je da ste čovjek. Za čovjeka, građanina i građanku Hrvatske, restart koalicija postoji i bori se za njih“, izjavio je Hajduković.

Dodao je kako građani moraju imati jednaka prava, biti jednaki pred zakonima, imati jednaki pristup svim uslugama koje država nudi, te ustvrdio da je zato 5. srpnja izbor vrlo jednostavan, jer lista Restart koalicije jamči Hrvatsku bez diskriminacije.

Glasovac za jednakost, oštro udarila po HDZ-u

Prilikom predstavljanja, nositeljica liste Sabina Glasovac izjavila je da je HDZ-ova politika u proteklih trideset godina uništila, opustošila i iselila Slavoniju pa je Restart koalicija jedini jamac za zaustavljanje devastacije Slavonije.

Glasovac je poručila da Restart neće dozvoliti da novci namijenjeni za bolji život Slavonaca završe u džepovima HDZ-ovih tajkuna, koji iz sredstava namijenjenih za pomoć Slavoniji obnavljaju svoje hotele na moru. „Nećemo dozvoliti da u Slavoniji vlada strah od toga da ako nemate HDZ-ovu iskaznicu ne možete dobiti posao, a svoju budućnost i sreću morate tražiti drugdje“, rekla je Glasovac.

Smatra kako je ključno iskorijeniti korupciju, one koji zastrašuju, prijete i stvaraju atmosferu straha te osigurati Hrvatskoj novi početak, u kojem će svako dijete imati pravo na kvalitetno i jednako dostupno obrazovanje.

„Hrvatskoj treba novi početak u kojem će svakome biti dostupno zdravstvo, bez predugih ista čekanja, gdje će u sustavu socijalne skrbi pomoć dobiti najpotrebitiji. Treba nam novi početak u gospodarstvu, poduzetništvu i poljoprivredi, gdje će potpore završavati na pravim mjestima, a ne kod onih koji su bliski HDZ-ovoj korupcijskoj mreži", nastavila je Glasovac.

Za kraj je još potučila kako će Restart koalicija zaustaviti sustavno osiromašivanje Slavonije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene