Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi apostolski nuncij

Giorgio Lingua: Bit će mi čast služiti u zemlji slavnih Božjih ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua uputio je u ponedjeljak pismo predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, u kojemu ističe kako će mu biti čast služiti Crkvi u zemlji koja je bila rodnom grudom slavnih Božjih ljudi.

Lingua u pismu navodi kako mu je bilo zadovoljstvo telefonom razgovarati s nadbiskupom Puljićem nakon njegova imenovanja nuncijem, upućujući srdačan pozdrav njemu i svim hrvatskim biskupima, kleru, đakonima, redovnicima, redovnicama te svim vjernicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Papa šalje Hrvata u Berlin Mons. Nikola Eterović imenovan nuncijem Svete stolice u Berlinu Slika nije dostupna Izabrani nadbiskupi Papa Franjo imenovao novog đakovačkog i osječkog nadbiskupa

Ističe kako rado dolazi u zemlju divnih zemljopisnih bogatstava i mukotrpnih povijesnih zbivanja koja su, kaže, oblikovala jedan ponosan i snažan narod, čiji identitet ima svoje korijene u vjeri.

"Bit će mi čast služiti Crkvi u zemlji koja je bila rodnom grudom slavnih Božjih ljudi, od velikog svetoga Jeronima pa do, u najnovije vrijeme, blaženog Alojzija V. Stepinca koji je skupo platio svoju vjernost domovini i Crkvi u Rimu. U očekivanju skorog susreta s Vama - planiram doći u Zagreb 20. rujna ove godine - rado koristim ovu prigodu da Vam uputim srdačne izraze poštivanja", zaključuje u pismu nuncij Lingua. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene