Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon dovršene kriminalističke obrade varaždinska će policija, sukladno konzultaciji sa županijskim državnim odvjetnikom, protiv umirovljenog generala Ivana Koradea podnijeti kaznenu prijavu zbog prijetnji i nasilničkoa ponašanja te prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira te kršenja Zakona o oružju.


Stoji to, među ostalim, u priopćenju za javnost u kojem danas PU varaždinska navodi samo da se radi o 43-godišnjem muškarcu. 

Vezani članci Petrinja - 2 Nakon potresa prijavili prebivalište u razrušenim gradovima: ''Mislim da netko ili zlorabi donacije ili želi iskoristiti financiranje'' Posljednji ispraćaj Milana Bandića 3. ožujka 2021. Zagrebački holding i voditelj Gradskih groblja novčano kažnjeni zbog Bandićevog ispraćaja, protiv Grada Zagreba i Jelene Pavičić Vukičević optužni prijedlog

Također će podnijeti kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja protiv 18-godišnjeg, mlađeg punoljetnika, inače sina umirovljenog generala Koradea.

Umirovljeni general Ivan Korade prošli je petak navečer (17. kolovoza), uz još četiri osobe, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira ispred caffe bara "Mabis" u Pavlinskoj ulici u Varaždinu. 

Protiv tri muškarca starosti 24, 27 i 29 godina, za koje je kriminalističkom obradom naknadno utvrđeno da su također sudjelovali u navedenom događaju, podnijet će se kaznene prijave zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Protiv svih sudionika događaja podnijete su i prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. 

U tučnjavi je sudjelovao i njegov 18-godišnji sin koji je nakon svađe s konobarima u pomoć pozvao oca koji je stigao naoružan. 

Nakon što je Korade izvukao pištolj, više mladića skočilo je na njega i spriječilo ga u namjeri da puca. Nastavak tučnjave prekinut je dolaskom policije.

Korade je zbog težine ozljeda prevezen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava gdje je operiran na na Odjelu kirurgije lica, čeljusti i usta.