Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

General pukovnik Darko Grdić novi je ravnatelj Vojno-sigurnosno-obavještajne agencije (VOA), potvrđeno je iz Ministarstva obrane, s napomenom da je u ponedjeljak, 21. srpnja, preuzeo tu dužnost od Gordana Čačića.


General pukovnik Darko Grdić imenovan je na dužnost ravnatelja Vojno-sigurnosno- obavještajne agencije još 16. srpnja, dodaju u MORH-u.

Vezani članci Slika nije dostupna Sani Ljubunčić razriješen dužnosti ravnatelja APIU Slika nije dostupna Milinović: Ako su nesposobni, neka zovu mene

General pukovnik Grdić uključio se u Hrvatsku vojsku u travnju 1991., a u Domovinskom ratu bio je zapovjednik obrane grada Zagreba i načelnik Stožera osječkoga Zbornog područja Osijek.

Od 1998. do 1999. bio je pročelnik Vojnog kabineta u Uredu predsjednika Republike, zatim zapovjednik Hrvatskoga vojnog učilišta te potom zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku. Od kolovoza 2003. do rujna 2007. bio je hravtski vojni predstavnik pri NATO-u.

General pukovnik Grdić završio je Studij obrane i zaštite, Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" (redovitu izobrazbu, te izobrazbu za stožerne časnike), NATO Defence College u Italiji te obranio dva magisterija - iz menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i strateške studije na američkoj Ratnoj školi kopnenih snaga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju