Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gdje su danas bivši osvajači odličja na olimpijadama znanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih godina naši učenici redovito donose medalje s međunarodnih olimpijada znanja. Bilo da je posrijedi informatika, kemija, fizika ili matematika nivo znanja koji pokazuju uvijek im je osigiravao zlato ili srebro.

Međutim nakon ostvarenih odličnih rezultata postavlja se pitanje koliko im isti mogu omogućiti bolju budućnost. Imaju li njihove priče isto tako uspješan nastavak?

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

Ravnateljica jedne od najboljih zagrebačkih gimnazija, popularnog 'MIOC'-a, koji svake godine iznjedri više odličnih mladih talenata, tvrdi da imaju. Prema njenim riječima zaposleni su u vodećim, renomiranim svjetskim kompanijama, sveučilištima i institutima poput Googlea, Microsofta, MIT-a, Yalea itd.

Neki su bili osvajači na olimpijadama znanja.

Bojan Antolović zaposlen je u informatičkoj tvrtki. Bavi se razvojem softvera i organizacijom razvojinih timova. Saša Stublić direktor je jedne informatičke firme. Damir Tubin na vodećoj je poziciji u jednoj tvrtki za automatizaciju.

Svima njima zajedničko je to da niti jednu ponudu za posao nisu dobili iz neke državne firme.

To potvrđuje i mladi talentirani student Luka Donđinović. 'Nisam baš dobio ponude za neki posao. Radio sam nešto sitno na određenim projektima ali ništa konkretno.'

Nitko od njih nije zainteresiran ni za bavljenje politikom. No dok se u drugim državama bore da zadrže mlade talente i ponude im beneficije, u Hrvatskoj to očito nije praksa.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene