Uz zimsku opremu, bilo bi dobro da je i automobil - tehnički ispravan. Počeli su dani tehničke ispravnosti vozila. Svoje vozilo ovaj tjedan možete odvesti besplatno na detaljan pregled u bilo koju stanicu za redovni tehnički pregled u Hrvatskoj.

Galerija Dan tehničke ispravnosti vozila - 5 Dan tehničke ispravnosti vozila - 1 Dan tehničke ispravnosti vozila - 2 +4 Dan tehničke ispravnosti vozila - 3

Iako je njegov automobil tehnički pregled prošao prije šest mjeseci, Emilio ga je dovezao na besplatnu kontrolu.

Vezani članci Policija Dijete čekalo tramvaj pa palo: Nakon naleta automobila završilo u bolnici Hrabri podvig Junačkim skokom spriječio nesreću, svi se dive njegovoj hrabrosti

"Uskoro ide na normalni servis i dobro je znati ako ima nešto na što treba skrenuti pažnju onima koji rade u servisu", kaže Emilio Fučak.

Isto možete napraviti i vi. Do kraja tjedna svojeg limenog ljubimca možete odvesti na kompletan tehnički pregled, izvijestila je Lina Dollar.

"Gleda se od identifikacije vozila do svjetlosnih signalnih uređaja, upravljačkog mehanizma, kočionog mehanizma i eko testa", objašnjava Angijad Fajković iz Stanice za tehnički pregled Pula.

Jer, uz vozača i cestu, ispravno vozilo ključan je čimbenik cestovne sigurnosti, napominju u policiji.

"Imali smo, nažalost, evidentiran određeni broj prometnih nesreća gdje je uzrok bila tehnička neispravnost na vozilu", kaže Eduard Samac iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU Istarske.

A najčešće neispravnosti su…

"Budu sitne i banalne, kao zamjena žarulja, a bude i većih stvari, kao što je popravak kočnica, ovjesa, amortizera, što god nađemo…" objašnjava Miroslav Radolović, AK Pula Rovinj.

Oko 20 posto automobila u Hrvatskoj ne prođe tehnički pregled iz prve. A vozni nam je park star više od 14 godina.

"Staro vozilo isto može biti sigurno u okviru svojih tehnoloških mogućnosti, samo je važno da se svako vozilo redovito održava i da se u njega ulaže", zaključuje Tomislav Škreblin, rukovoditelj tehničkog odjela Centra za vozila Hrvatske.

Jer, ne zaboravite – samo ispravno vozilo je – sigurno vozilo.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju