Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je odlaganje glomaznog otpada na Jakuševcu zabranjeno, zagrebačke ulice su već dva dana čiste. Pregovori s Velikom Goricom još traju, otpad tamo nije završio, a ako se pita tamošnje građane, i neće.


Građani Velike Gorice prijete blokadom i poručuju: ne želimo zagrebačko smeće na svom odlagalištu! Gdje je glomazni otpad završio, neće reći ni onaj tko to sigurno zna - gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Vezani članci Sustav odlaganja u Kastvu - 4 Bez mnogo buke: Kako je mali grad blizu Rijeke postao primjer savjesnog gospodarenja otpadom Otpad u Zagrebu - 1 Skandalozni prizori: Azbestne ploče i građevinski otpad blizu vodocrpilišta za Zagreb - "Gorjelo je, izgledalo je katastrofalno"

Na zagrebačkim ulicama glomaznom otpadu ni traga. Kamo je odvezen, ne zna se. Na Jakuševac se glomazni otpad ne smije odvoziti. Ni gradonačelnik ne otkriva gdje je nestalo smeće. 'Sve je uredu, sve je OK. Sve štima, radi se posao, normalno grad funkcionira', rekao je Bandić.

>> Poziv Zagrepčanima: Ne iznosite glomazni otpad na ulicu, nitko ga neće odvesti!

Prema Bandićevim riječima - jedinice lokalne samouprave pokušavaju naći rješenje. Glomazni otpad iz Zagreba trebao bi se odlagati na odlagalištu u Velikoj Gorici. A kako neslužbeno doznajemo, građani Velike Gorice zaprijetili su blokadom ulaza na odlagalište ako do toga i dođe.

Iz velikogoričke Čistoće smiruju strasti. Spomenutih 100-tinjak tona glomaznog otpada iz Grada Zagreba odgovara količini otpada koja se u Velikoj Gorici prikupi u dva dana odvoza iz kućanstava s područja Grada i sasvim sigurno neće dodatno opteretiti kapacitete odlagališta u Mraclinu. Građani Velike Gorice nemaju razloga za zabrinutost.

Mještane ne tješi ni informacija kako bi se radilo o privremenom odlaganju zagrebačkog otpada. Zagrebačka Čistoća i dalje apelira na građane da do daljnjega ne iznose krupni otpad na ulice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju