Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NI TRAGA NI GLASA

Gdje je nestao Zoran Milanović? "Predsjednik nema obavezu da u bilo kojem trenutku govori gdje je"

Aktualno Galerija Gdje je nestao predsjednik? - 3 Gdje je nestao predsjednik? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gdje je nestao predsjednik? - 1 Gdje je nestao predsjednik? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gdje je nestao predsjednik? - 2 Gdje je nestao predsjednik? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivo Josipović Ivo Josipović Foto: DNEVNIK.hr +1 Neven Pelicarić Galerija 1/6 >>
Od predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića već danima ni traga ni glasa. S obzirom na to da su se svi već naviknuli da predsjednik komentira sve i svugdje, mnogi su se ovih dana zapitali - gdje je nestao?

Predsjednika Zorana Milanovića posljednjih dana nije bilo ni čuti ni vidjeti. Zadnje od njega bila je maratonska pressica vezana za borbena vozila Bradley. Te dan poslije priopćenje. Iako je bio pozvan, nije se pojavio ni na današnjoj promociji knjige ''Diplomatski pečat''. Umjesto njega stigao je izaslanik koji ne otkriva puno.

"Nije na meni da ja to tumačim ovdje. Ja sam došao ovdje kao izaslanik. Predsjednik je spriječen i nije došao", rekao je Neven Pelicarić, savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Vištici.

Bivši predsjednik Josipović kaže da se u načelu uvijek zna gdje je predsjednik.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar Kitarović EROTSKE PRIČE, BRZI KREDITI... Provjerili smo što se dogodilo sa stranicom Predsjednica.hr: "Treba imati želudac za takve stvari, ali vidio sam i gore''

"Naravno da se uvijek zna da li je neki problem ili nije. Ako nije problem, ako je neka sasvim privatna stvar, onda mislim da tu ne treba inzistirati na tome je li sad na godišnjem ili nije. No, u načelu - da, uvijek se zna gdje je predsjednik", rekao je Ivo Josipović.

Kako od predsjednika već danima nema ni traga ni glasa, njegovom uredu smo poslali upit. Zanimalo nas je obavlja li predsjednik dužnosti, je li u državi ili inozemstvu ili je možda pak na odmoru.

Iz njegova ureda su nam tek poslijepodne rekli da je u Zagrebu i da nije na odmoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sajam Expo Kolinda Grabar Kitarović pozirala u Dubaiju pokraj Rimčeve zvjerke, fanovi oduševljeni: "Kraljice, blistaš"

"U državama koje imaju snažan institucionalni demokratski razvijen sustav potpuno je jasno gdje se nalazi koji dužnosnik", kaže Domagoj Juričić, bivši predstojnik ureda Kolinde Grabar Kitarović. I dodaje: "Mi smo u svakom trenutku komunicirali - i kad nam je to išlo u prilog i kad nije - gdje se predsjednica nalazi i što u svakom trenutku radi".

Osvrnuo se i na sporni put Grabar Kitarović u Ameriku. "Naravno, možda je to jedan od razloga zašto vam sada, recimo, predsjednik ne govori gdje je", rekao je Juričić.

Nije to prvi put. Predsjednik koji, inače, voli o svemu nadugo i naširoko nije tako rječit kad je u pitanju on sam. Nije puno govorio ni pretprošlo ljeto kada se nagađalo je li vojnim helikopterom sletio na Mljet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govorio i o Bradleyjima Banožić o konzultacijama s Milanovićem oko sastanka u Varšavi: ''Ja imam svog predsjednika Vlade''

"Ne, ne, ne, ne mogu uopće reći da sam bio tamo odakle vam taj podatak?", govorio je 21. listopada 2021. Zoran Milanović

Propitivao se i njegov put u Albaniju za koji su na Pantovčaku prvo rekli da je privatan pa onda ipak - služben. Juričić kaže da nije dužan javljati gdje je.

"Predsjednik nema takvu obavezu da bi u bilo kojem trenutku govorio gdje je i uvijek se može izvući na tu činjenicu i činjenicu da iz sigurnosnih razloga nije dužan javljati gdje se nalazi", kaže Juričić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVAK PREPUCAVANJA Iz Ureda predsjednika poručili Banožiću: "Ministre prestanite lagati, MORH je u travnju 2021. potvrdio interes za Bradley M2A2"

Ipak, malo više transparentnosti bilo bi, u najmanju ruku, korektno prema građanima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene