Obavijesti Pretražite Navigacija
Jedna petina samo vjeruje Vladi

Gallup: Hrvati najnezadovljniji u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Hrvatske, najbogatije zemlje u regiji i najbliže članstvu u Europskoj uniji, najnezadvoljniji su svojim životnim standardom i imaju najmanje povjerenja u svoju vladu, ali istodobno najmanji postotak Hrvata želi napustiti svoju zemlju, pokazuje ovogodišnje Gallupovo istraživanje objavljeno u utorak u Bruxellesu.

Istraživanje 'Balkan Monitor' Gallup je proveo u rujnu ove godine u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji. Istraživanjem je obuhvaćeno najmanje tisuću građana starijih od 15 godina u svakoj od tih zemalja. Većina ispitanika u Hrvatskoj, 57 posto, nije zadovoljno svojim životnim standardom, a prije 2006. godine takvih je bilo 41 posto. Čak 84 posto ispitanika, što je najviše u regiji, smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a povjerenje u svoju vladu ima samo 22 posto ispitanika. Iako većina Hrvata (67 posto) misli da su u inozemstvu bolje životne mogućnosti, samo 11 posto ispitanika je reklo da bi emigriralo iz zemlje.

Pročitajte i ovo Trgovina - 2 Po sniženjima Promijenile su se potrošačke navike: "Nikad nisam kupovala hranu na rate dok nije došao taj nesretni euro!" Potpisivanje Napokon regulacija Uznemiruju ih u svako doba dana i noći: "Ja sam obolio od njih, to su lešinari"

>> Hrvati najviše strahuju od otkaza i novih poskupljenja!

Na referendumu o ulasku u EU, 39 posto bi ih glasovalo za, 43 protiv, a neodlučnih je 19 posto. Istodobno, u najsiromašnijima Albaniji i Kosovu najviše je onih koji su zadovljni svojim životnim standardom i smatraju da njihove zemlje idu u dobrom smjeru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene