Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje agencije GFK

Hrvati najviše strahuju od otkaza i novih poskupljenja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati se najviše boje otkaza i novih poskupljenja! Pokazalo je to istraživanje agencije GFK Austrija provedeno u 21 europskoj zemlji. No nismo usamljeni - i ostale Europljane najviše muče egzistencijalna pitanja.

Naći novi posao danas nije lako. A bili zaposleni ili ne, krediti i računi sjedaju na naplatu. Ljudi se tako, uglavnom boje za egzistenciju i za budućnost svoje djece, a s obzirom na pad i mirovina i plaća, nastave li cijene rasti, strahuju i kako će se živjeti. Mnogima je upravo pronalazak novog posla najveća noćna mora. Psiholozi ističu da krizno stanje trebamo okrenuti sebi u korist. A uz financijsku krizu često se veže i ona psihološka. 'Fokusirati se treba na pozitivne stvari, naći jednu nišu gdje će čovjek moći zahvaljujući svojim sposobnostima naći novi posao i zapravo proaktivno ponuditi svoje kompetencije, svoj intelektualni kapital, znanje i vještine nekome tko to zaista treba', savjetuje psiholog Boris Blažević.

Pročitajte i ovo Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene